首页
登录
职称英语
Imagining being asked to spend twelve or so years of your life in a society w
Imagining being asked to spend twelve or so years of your life in a society w
游客
2023-08-15
98
管理
问题
Imagining being asked to spend twelve or so years of your life in a society which consisted only of members of own sex, how would you react? Unless there was something definitely wrong with you, you wouldn’t be too happy about it, to say the least. It is all the more surprising therefore that so many parents in the world choose to impose such abnormal conditions on their children conditions which they themselves wouldn ’t put up with for one minute!
Any discussion of this topic is bound to question the aims of education. Stuffing children’ s heads full of knowledge is far from being foremost among them. One of the chief aims of educations is to equip future citizens with all they require to take their place in adult society. Now adult society is made up of men and women, so how can a segregated school possibly offer the right sort of preparation for it? Anyone entering adult society after years of segregation can only be in for a shock.
A co-educational school offers children nothing less than a true version of society in miniature. Boys and girls are given the opportunity to get to know each other, to learn to live to gather from their earliest years. They are put in a position where they can compare themselves with each other in terms of academic ability, athletic achievement and many of the extra-curricular activities which are part of school life. What a practical advantage it is(to give just a small example) to be able to put on a school play in which the male parts will be taken by boys and the female parts by girls! What nonsense co-education makes of the argument that boys are cleverer than girl or vice-versa. When segregated, boys and girls are made to feel that they are a race apart. Rivalry between the sexes is fostered.
In a coeducational school, everything falls into its proper place. But perhaps the greatest contribution of co-education is the healthy attitude to life it encourages. Boys don’t grow up believing that women are mysterious creatures—airy goddesses, more like book-illustrations to a fairy-tale, than human beings. Girls don’t grow up imagining that men are romantic heroes. Years of living together at school dispel illusions of this kind. There are no goddesses with freckles, pigtails, piercing voices and inky fingers. There are no romantic heroes with knobbly knees, dirty fingernails and unkempt hair. The awkward stage of adolescence brings into sharp focus some of the physical and emotional problems involved in growing up. These can better be overcome in a co-educational environment. When the time comes for the pupils to leave school, they are fully prepared to enter society as well-adjusted adults. They have already had years of experience in coping with many of the problems that face men and women. [br] Which of the following is true about co-education or segregated education?
选项
A、One practical advantage of co-education is that boys and girls take on the role of male and female respectively.
B、Boys and girls receiving co-education are not equally clever.
C、Segregated education is not easy to foster hostility between genders.
D、Co-education makes boy curious at girls.
答案
A
解析
细节题。题干虽然有关键词co-education和segregated education,但是却不能帮我们定位到文章的具体位置,所以,我们需要逐一核对选项。A项来自于第三段第四句,并且信息和文中一致,故正确。B项来自于第三段第五句,文中表达的“男孩比女孩聪明或者反过来都是胡扯”,选项与文章矛盾。C项来自于第三段最后一句话,原文说敌意出现,故C项错误。D项来自于第四段第三句,且与文章内容相反。因此B、C、D项都与原文不符,故A选项正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2927011.html
相关试题推荐
AprilFoolsDayIsNoJokeA)Asoursocietygetsevermor
AprilFoolsDayIsNoJokeA)Asoursocietygetsevermor
AprilFoolsDayIsNoJokeA)Asoursocietygetsevermor
AprilFoolsDayIsNoJokeA)Asoursocietygetsevermor
[originaltext]Theeconomiccostsofnoisetosocietyareseveral.Airports
[originaltext]Theeconomiccostsofnoisetosocietyareseveral.Airports
[originaltext]Inamodernsociety,nocompanycanhopetomakeaprofiton
[originaltext]Inamodernsociety,nocompanycanhopetomakeaprofiton
[originaltext]Inamodernsociety,nocompanycanhopetomakeaprofiton
[originaltext]Inamodernsociety,nocompanycanhopetomakeaprofiton
随机试题
Whereisthisannouncementmostlikelytakingplace?[br][originaltext]Goodev
1BAGHDAD,Iraq(CNNThursday,May13,2004)--DefenseSecretaryDonaldRumsfel
Suchelectrontubes________inaradiose
某水产公司共销售甲、乙、丙、丁四种鱼类产品。其在两个季度的销售额和销售量情况如下
黄龙汤的组成药物除大黄、芒硝、枳实、厚朴外,其余的是A.人参、当归、甘草 B
下边四个图形中,只有一个是由上边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成
雕塑艺术中杰出的代表作品“说唱俑”“马踏飞燕”属于( )。A.西晋 B.
某装备制造公司拥有员工1500多名,其中管理人员、专业技术人员和和技能操作人员比
速发持续反应时有 A.细静脉内皮细胞收缩 B.仅毛细血管内皮细胞损伤 C.
42岁妇女,G3Pl,痛经8年,最近逐渐加重,月经规律但经量多,伴轻度贫血。检查
最新回复
(
0
)