首页
登录
职称英语
Once it was possible to define male and female roles easily by the division o
Once it was possible to define male and female roles easily by the division o
游客
2023-08-15
80
管理
问题
Once it was possible to define male and female roles easily by the division of labour. Men worked outside the home and earned the income to support their families, while women cooked the meals and took care of the home and the children. These roles were firmly fixed for most people, and there was not much opportunity for women to exchange their roles. But by the middle of this century, men’ s and women’ s roles were becoming less firmly fixed.
In the 1950s, economic and social success was the goal of the typical American. But in the 1960s a new force developed called the counterculture. The people involved in this movement did not value the middle-class goals. The counterculture presented men and women with new role choices. Taking more interest in childcare, men began to share child-raising tasks with their wives. In fact, some young men and women moved to communal homes or farms where the economic and childcare responsibilities were shared equally by both sexes. In addition, many Americans did not value the traditional male role of soldier. Some young men refused to be drafted as soldiers to fight in the war in Vietnam.
In terms of numbers, the counterculture was not a very large group of people. But its influence spread to many parts of American society. Working men of all classes began to change their economic and social patterns. Industrial workers and business executives alike cut down on "overtime" work so that they could spend more leisure time with their families. Some doctors, lawyers, and teachers turned away from high paying situations to practice their professions in poorer neighbourhoods.
In the 1970s, the feminist movement, or women’s liberation, produced additional economic and social changes. Women of all ages and at all levels of society were entering the work force in greater numbers. Most of them still took traditional women’s jobs as public school teaching, nursing, and secretarial work. But some women began to enter traditionally male occupations: police work, banking, dentistry, and construction work. Women were asking for equal work, and equal opportunities for promotion.
Today the experts generally agree that important changes are taking place in the roles of men and women. Naturally, there are difficulties in adjusting to these transformations. Many people appeal for the equality between men and women with the hope of transforming the traditional roles of men and women. Actually, the gender role in many countries is much better than before. [br] In the passage the author proposes that the counterculture______.
选项
A、destroyed the United States
B、transformed some American values
C、was not important in the United States
D、brought people more leisure time with their families
答案
B
解析
细节题。根据题目关键词counterculture可定位至文章第二段和第三段,第二段明确提到The people involved in this movement did not value the middle-class goals即“反主流文化”运动中的人们不再追求中产阶级的目标,接下来列举了具体例子,即作者认为“反主流文化”改变了美国人的一些价值观。因此,正确答案是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2926954.html
相关试题推荐
[originaltext]Isitpossibletopersuademankindtolivewithoutwar?Wari
[originaltext]Isitpossibletopersuademankindtolivewithoutwar?Wari
[originaltext]Isitpossibletopersuademankindtolivewithoutwar?Wari
Aristotledefinedafriendas"asinglesouldwellingintwobodies".Howma
Aristotledefinedafriendas"asinglesouldwellingintwobodies".Howma
Aristotledefinedafriendas"asinglesouldwellingintwobodies".Howma
Aristotledefinedafriendas"asinglesouldwellingintwobodies".Howma
Onceitwaspossibletodefinemaleandfemaleroleseasilybythedivisiono
Onceitwaspossibletodefinemaleandfemaleroleseasilybythedivisiono
ShouldChildrenUsetheInternetasEarlyasPossible?1.目前,中国孩子接触网络的年龄越来越
随机试题
Evernoticedhowyouseemtotakelongertogetoveranillnessifyoutake
Accordingtotheauthor,thedistinctionbetweenviolentactsandnon-violenton
TheCinemaThefirstmovingpictures,developedi
湿地仅包括沼泽和湖泊。()
在标准的附录中,用( )的方式表达了每一部分概念中各术语的相互关系,帮助使用者形
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
下列对程序的理解,错误的是()。 A.程序是为进行某项活动或过程规定的途径
政府债券与金融债券的不同表现在()。A.政府债券被称为“金边债券” B
营运速度是反映车辆速度利用程度的指标。它既受技术速度的限制,又受()的影响。A.
特点是经久耐用,抗腐蚀性强、性质较脆,多用于耐腐蚀介质及给排水工程的管材是()
最新回复
(
0
)