首页
登录
职称英语
[originaltext] The danger from earthquakes is very real—they are probably th
[originaltext] The danger from earthquakes is very real—they are probably th
游客
2023-08-14
69
管理
问题
The danger from earthquakes is very real—they are probably the most terrible natural disaster on earth. It was thought in the past that earthquakes were punishment from an angry god. Only recently have scientists begun to understand why earthquakes happen.
Scientists could not understand earthquakes until they understood more about the earth’s surface. According to their findings, there are twelve huge plates that make up the surface of the earth. The oceans and lands rest on these plates which fit together like huge pieces of a jigsaw puzzle.
The plates do not fit perfectly, however—they are always moving. Some plates are slowly moving apart and others are moving together. The plates that begin in the middle of the Atlantic Ocean are moving apart and the plates that meet in the Pacific Ocean are pushing together. In fact, the Atlantic Ocean is slowly growing larger and the Pacific Ocean is getting smaller. Earthquakes occur when two plates that are pushing against each other slide violently past each other. A large amount of energy is released, and the land on top of the plates shakes, causing cracks to appear in the ground and waves to form in the ocean. Terrible destruction can occur: buildings can be destroyed, and fires started.
Because most earthquakes occur at places where two plates push against each other, these places, called faults, are very dangerous. The famous San Andreas Fault is the meeting point of the Pacific and the North American Plates. The San Francisco earthquake of 1906, which almost completely destroyed the city, occurred because San Francisco is very close to the San Andreas Fault.
12 What did people think of earthquakes in the past?
13 According to the speaker, what do the findings from the scientists tell us?
14 What happens to the Atlantic Ocean according to the passage?
15 What do we learn about the famous San Andreas Fault?
选项
A、It is the meeting point of the Pacific and the North American Plates.
B、It runs a length of roughly 1906 kilometers through California.
C、It is one of the longest and most active faults in the world.
D、It once caused the largest earthquake in the world.
答案
A
解析
文章末尾提到著名的San Andreas断层是太平洋板块和北美板块的交汇处。A是原文再现,为正确选项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2926006.html
相关试题推荐
[originaltext]SummermeansinternshipsforthousandsofAmericancollegestu
[originaltext]SummermeansinternshipsforthousandsofAmericancollegestu
[originaltext]Welcome,everybody,tothelovelyhouseandgardensofRosewoo
[originaltext]Welcome,everybody,tothelovelyhouseandgardensofRosewoo
[originaltext]W:Hi,Gary!Isthisseattaken?M:No,itisn’t.Pleasegoright
[originaltext]W:Hi,Gary!Isthisseattaken?M:No,itisn’t.Pleasegoright
[originaltext]W:Hi,Gary!Isthisseattaken?M:No,itisn’t.Pleasegoright
[originaltext]W:DidyouhearthenewsaboutDavid?He’slivinginAustralian
[originaltext]W:DidyouhearthenewsaboutDavid?He’slivinginAustralian
[originaltext]So,nowweareintheroomwithnaiveart,producedintheUni
随机试题
TheheadoftheMuseumwas______andletusactuallyexaminetheancientmanusc
Mynewsweater______whenIwashedit.(1994年考试真题)A、shrankB、shortenedC、contract
[originaltext]M:Hi,Sophia.I’vejustmovedintoanewapartment.Wouldyouli
A.导管癌 B.腺泡细胞癌 C.腺样囊性癌 D.上皮肌上皮癌 E.黏液表
在图13-18所示对称三相电路中,由三线制电源所提供的对称三相线电压为380V,
阿托品对下列腺体分泌抑制作用最弱的是A、泪腺 B、汗腺 C、胃腺 D、唾液
胸腔前后径短于左右横径一半见于A.肺气肿患者 B.老年人 C.慢性消耗性疾病
电容器切除后,必须在()分钟以上,才能再次合闸。因此在操作时,若发生断路器合不
D解题指导:同上面的题目,采用淘汰法。第一步:考察竖直方向上的直线段数量。一共有7条。根据这个标准淘汰C。C只有6条竖直方向上的直线段。第二步:根据水平方
既有结构的可靠性评定分为()评定。A.承载能力评定 B.适用性评定
最新回复
(
0
)