首页
登录
职称英语
People traveling long distances frequently have to decide whether they would
People traveling long distances frequently have to decide whether they would
游客
2023-08-14
62
管理
问题
People traveling long distances frequently have to decide whether they would prefer to go by land, sea, or air. Hardly can anyone positively enjoy sitting in a train for more than a few hours. Train compartments soon get cramped and stuffy. Reading is only a partial solution, for the monotonous rhythm of the wheels clicking on the rails soon lulls you to sleep. During the day, sleep comes in snatches. At night, when you really wish to go to sleep you rarely manage to do so.
Inevitably you arrive at your destination almost exhausted. Long car journey are even less pleasant, for it is quite impossible even to read. On motorways you can, at least, travel fairly safely at high speeds, but more often than not, the greater part of the journey is spent on narrow, bumpy roads which are crowded with traffic. By comparison, trips by sea offer a great variety of civilized comforts. You can stretch your legs on the spacious decks, play games, swim, meet interesting people and enjoy good food—always assuming, of course, that the sea is calm. If it is not, and you are likely to get seasick; no form of transport could be worse. Even if you travel in ideal weather, sea journeys take a long time. Relatively few people are prepared to sacrifice up to a third of their holidays for the pleasure of traveling on a ship.
Airplanes have the reputation of being dangerous and expensive. But nothing can match them for speed and comfort Traveling at a height of 30,000 feet, far above the clouds, and at over 500 miles an hour is an exhilarating experience. For a few hours, you settle back in a deep armchair to enjoy the flight. The real escapist can watch a free film show and sip champagne on some services. But even when such refinements are not available, there is plenty to keep you occupied. An airplane offers you an unusual and breathtaking view of the world. You soar effortlessly over high mountains and deep valleys. You really see the shape of the land. If the landscape is hidden from the view, you can enjoy the extraordinary sight of unbroken cloud plains that stretch out for miles before you, while the sun shines brilliantly in a clear sky. The journey is so smooth that there is nothing to prevent you from reading or sleeping. However you decide to spend your time, one thing is certain: you will arrive at your destination fresh and uncrumpled. [br] By writing the passage, the author intends to ______.
选项
A、introduce diverse ways of traveling
B、points out the best mode of traveling
C、emphasize the advantages of traveling by air
D、compare the means of relaxing when traveling
答案
A
解析
作者在原文首句提到了三种交通方式,然后分别描述了它们各自的特点,可见,作者写本文是为了介绍三种不同的交通方式,故选A。作者只是描述三种交通方式的特点,没有指出哪一种是最好的,因此B不正确;C只是第2段的内容,并非全文主题,因此也不正确;本文的主题是交通方式,并非放松的方式,因此D不正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2924039.html
相关试题推荐
Innovation,theeffectiverecipeofprogress,hasalwayscostpeopletheirj
Innovation,theeffectiverecipeofprogress,hasalwayscostpeopletheirj
Innovation,theeffectiverecipeofprogress,hasalwayscostpeopletheirj
Innovation,theeffectiverecipeofprogress,hasalwayscostpeopletheirj
Innovation,theeffectiverecipeofprogress,hasalwayscostpeopletheirj
ShouldWeHelptheOldPeopleUpfromaFall?1.是否应该去扶跌倒的老人引起了激烈的争论2.出现这种现象
[originaltext](12)ResearchersattheUniversityofKansassaythatpeople
[originaltext](12)ResearchersattheUniversityofKansassaythatpeople
[originaltext](12)ResearchersattheUniversityofKansassaythatpeople
[originaltext](12)ResearchersattheUniversityofKansassaythatpeople
随机试题
MrSmithfeelsgreatly______withhisson’sperformanceinschoolasheisalways
"OrganicArchitecture"Oneofthemoststrikingpersonalitiesinthedevelopm
ThemoleculesofcarbondioxideintheEarth’satmosphereaffecttheheatb
某工程单代号网络计划中,工作E的最早完成和最晚完成时间分别是6和8,紧后工作F的
患者,男性,30岁。有先天性心脏病。1个月前牙痛拔牙后,出现发热,全身乏力症状,
.从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
黄精具有的功效是A.补血止血,滋阴润燥 B.补血止血,滋阴降火 C.补脾益气
―般资料:求助者,女性,36岁,公司职员,已婚,女儿9岁。 案例介绍:求助者
工作时间的主要表现形式是( )。A.工作小时 B.工作日 C.月工作时间
工程监理人员发现工程设计不符合建筑工程质量标准或者合同约定的质量要求的,()。A
最新回复
(
0
)