首页
登录
职称英语
Age has its privileges in America, and one of the more prominent of them is
Age has its privileges in America, and one of the more prominent of them is
游客
2023-08-12
60
管理
问题
Age has its privileges in America, and one of the more prominent of them is the senior citizen discount. Anyone who has reached a certain age—in some cases as low as 55—is automatically entitled to a dazzling array of price reductions at nearly every level of commercial life. Eligibility is determined not by one’s need but by the date on one’s birth certificate. Practically unheard of a generation ago, the discounts have become a routine part of many businesses—as common as color televisions in motel rooms and free coffee on airliners.
People with gray hair often are given the discounts without even asking for them; yet, millions of Americans above age 60 are healthy and solvent(有支付能力的). Businesses that would never dare offer discounts to college students or anyone under 30 freely offer them to older Americans. The practice is acceptable because of the widespread belief that "elderly" and "needy" are synonymous(同义的). Perhaps that once was true, but today elderly Americans as a group have a lower poverty rate than the rest of the population. To be sure, there is economic diversity within the elderly, and many older Americans are poor. But most of them aren’t.
It is impossible to determine the impact of the discounts on individual companies. For many firms, they are a stimulus to revenue. But in other cases the discounts are giveh at the expense, directly or indirectly, of younger Americans. Moreover, they are a direct irritant in what some politicians and scholars see as a coming conflict between the generations.
Generational tensions are being fueled by continuing debate over Social Security benefits, which mostly involves a transfer of resources from the young to the old. Employment is another sore point. Buoyed(支持)by laws and court decisions, more and more older Americans are declining the retirement dinner in favor of staying on the job—thereby lessening employment and promotion opportunities for younger workers.
Far from a kind of charity they once were, senior citizen discounts have become a formidable economic privilege to a group with millions of members who don’t need them.
It no longer makes sense to treat the elderly as a single group whose economic needs deserve priority over those of others. Senior citizen discounts only enhance the myth that older people can’t take care of themselves and need special treatment; and they threaten the creation of a new myth, that the elderly are ungrateful and taking for themselves at the expense of children and other age groups. Senior citizen discounts are the essence of the very thing older Americans are fighting against— discrimination by age. [br] According to some politicians and scholars, senior citizen discounts will _____.
选项
A、make old people even more dependent on society
B、intensify conflicts between the young and the old
C、have adverse financial impact on business companies
D、bring a marked increase in the companies’ revenues
答案
B
解析
第3段末句讲到,和某些政客和学者所阐述的那样,老年人的折扣特权引起了代与代之间的冲突,即会让老年人和年轻人之间的关系变得紧张,B为本题答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2918463.html
相关试题推荐
[originaltext]AmericanmagicianDavidBlaineistobesuspendedinaglass
[originaltext]AmericanmagicianDavidBlaineistobesuspendedinaglass
[originaltext]AmericanmagicianDavidBlaineistobesuspendedinaglass
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasur
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasur
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasur
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasur
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasur
[originaltext]IfyouareinterestedinstudyingatanAmericanuniversity,you
[originaltext]StudentsinAmericanschoolslearnfromanearlyagetogivepres
随机试题
SomeAspectsoftheResearchNeedtoBalanceI.TheproblemA.Whatkindofprob
PASSAGEONEMakingthecompetitionfair.由题干关键词定位到最后一段。根据最后一段引述的空客方面人士的表态,空客认为波音78
Thenumberofescapedprisonersis______.[br][originaltext]Prisonservi
单一式太阳能突起路标不测逆反射性能。()
初产妇李某,33岁,孕36周时发生胎膜早破,住院观察。下列哪项不是胎膜早破的临床
地西泮的抗惊厥作用机制是A.阻断脑干网状结构激活系统 B.直接抑制脊髓多突触反
“学会如何学习”的实质是 A.学会在适当条件下使用适当策略B.掌握科学概念
追风透骨丸(处方) 制川乌100g,白芷100g,制草乌100g,香附(制)1
患者,男,66岁。BMI24kg/m2,高血压病史15年,冠心病史3年,目前规
(2018年真题)财政在社会经济发展过程中对某些行业采取的低税或免税政策所发挥的
最新回复
(
0
)