首页
登录
职称英语
[originaltext] The idea to study the American Indian tribe Tarahumaras came t
[originaltext] The idea to study the American Indian tribe Tarahumaras came t
游客
2023-08-08
104
管理
问题
The idea to study the American Indian tribe Tarahumaras came to James Copeland in 1984 when he discovered that very little research had been done on their language. He contacted a tribe member through a social worker who worked with the tribesmen in Mexico. At first, the tribe member named Gonzalez was very reluctant to cooperate. He told Copeland that no amount of money could buy his language. But after Copeland explained to him what he intended to do with his research and how it would benefit the Tarahumaras, Gonzalez agreed to help. He took Copeland to his village and served as an intermediary. Copeland says, “Thanks to him, the Tarahumaras understood what our mission was and started trusting us.” Entering the world of the Tarahumaras has been a laborious project for Copeland. To reach their homeland, he must drive two and a half days from Houston, Texas. He loads up his vehicle with goods that the tribesmen can’t easily get and gives the goods to them as a gesture of friendship. The Tarahumaras who don’t believe in accumulating wealth take the food and share it among themselves.
For Copeland, the experience has not only been academically satisfying, but also has enriched his life in several ways. “I see people rejecting technology and living a very hard, traditional life, which offers me another notion about the meaning of progress in the Western tradition,” he says. “I experienced the simplicity of living in nature that I would otherwise only be able to read about. I see a lot of beauty in their sense of sharing and concern for each other.”
Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.
12. Why did James Copeland want to study the American Indian tribe Tarahumaras?
13. How did Gonzalez help James Copeland?
14. What does the speaker say about James Copeland’s trip to the Tarahumaras village?
15. What impresses James Copeland about the Tarahumaras tribe?
选项
A、He found there had been little research on their language.
B、He was trying to preserve the languages of the Indian tribes.
C、His contact with a social worker had greatly aroused his interest in the tribe.
D、His meeting with Gonzalez had made him eager to learn more about the tribe.
答案
A
解析
目的原因题。短文开头提到,当詹姆斯·科普兰发现对于塔拉胡马拉斯这一美国印第安部落的语言几乎没有任何研究时,他便萌发了要对其进行研究的想法。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2909103.html
相关试题推荐
[originaltext]Moderator:Goodmorning,class.TodayProfessorLiuwillgiveus
[originaltext]Moderator:Goodmorning,class.TodayProfessorLiuwillgiveus
[originaltext]Forthreegroupsofexplorersformedbycollegestudentsandyoun
[originaltext]Forthreegroupsofexplorersformedbycollegestudentsandyoun
[originaltext]A“blogger”isapersonwhowritesonanInternetcomputerwebsit
[originaltext]M:Hello,Alice,whatdoyouthinkaboutautonomouscars?W:[5]
[originaltext]M:Hello,Alice,whatdoyouthinkaboutautonomouscars?W:[5]
[originaltext]W:Goodmorning,Mr.Brown.M:Oh,comein,Mary.I’vebeenexpec
[originaltext]W:Goodmorning,Mr.Brown.M:Oh,comein,Mary.I’vebeenexpec
[originaltext][23]Hi.I’mheretotalktoyouabouttheimportanceofpraise,
随机试题
Whichdistancedidtheytalkabout?[br][originaltext]W:Howfarisitfromou
Brazilianstakepridein______.[br]Atthefirstbusinessmeeting,theyusuall
[originaltext]WeallfindthatlearningEnglishtakeseffortanddedication
NewYear’sDayisthelastbankholidayofthefestiveseason.Itmeansmos
TooMuchHealthcareA)Forp
下列选项中,属于所有者权益直接来源的有()。A.所有者投入的资本 B.不应计入
1g三酰甘油可产热A.5kcal B.7kcal C.6kcal D.9k
关于电压互感器操作,下列说法正确的是()。(A)电压互感器停用前按继电保护和自动
汽车生产企业的装配流水线车间所采用的生产过程空间组织形式是()。A.同定布置
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
最新回复
(
0
)