首页
登录
职称英语
Since the industrial revolution, government, society, and industry have attempte
Since the industrial revolution, government, society, and industry have attempte
游客
2023-08-01
80
管理
问题
Since the industrial revolution, government, society, and industry have attempted to channel technological progress in useful directions. Whether it is the printing press, the cotton gin (轧棉机), the automobile or the Internet, technological innovations (创新) often have profound economic and social effects. To control the benefits and minimize the more harmful effects of new technologies, modern governments use four basic approaches: specific direction, market incentives (刺激), criminal prohibition and behavior modification.
Specific direction starts with governments identifying one or more key factors in the R&D phase. Then, using a variety of means ranging from administrative regulation to complete state Ownership, the government seeks to control the implementation of the technology.
Market incentives are the deliberate manipulation of the market by the government to control how a particularly technology is distributed and used. For example, some governments impose taxes to cover the hidden costs associated with the use of a particular technology. And also, some governments raise gasoline taxes to pay for highway improvements. Other methods include the granting of allowances to private researchers or the strengthening of intellectual property laws to give added allowances to developers.
Criminal prohibition usually takes place when strong opposition exists to a particular technology or field of research. In recent years, most developed countries have enacted legislation to ban the cloning of human beings. Other examples are the enforcement of clean air regulations that force power plants to emit fewer greenhouse gasses.
Finally, behavior modification includes the use of the media, advertising, and government and corporate leadership to encourage a particular society to use a technology in a beneficial way. Such campaigns do not use direct government regulation, but instead appeal to the user’s sense of civic duty or social responsibility.
Of all new technologies, perhaps none has changed the landscape and character of American life more than the automobile. Yet, the costs of this technology are not always reflected in the price of using the technology. For that, we must factor in the environmental costs associated with air pollution and the political costs. In short, in order to be effective, all of these strategies for channeling technology to benefit society must include all the costs associated with usage.
选项
A、government funding in R&D period
B、complete centralization of power
C、direct administrative interference
D、identifying promising technology trends
答案
C
解析
由题干中的Specific direction is characterized by定位到原文第二段首句Specific direction starts with govarnments identifying one or more key factors in the R&D phase.[精析] 综合推断题[考频:28]。根据原文第二段可知,“具体指导”的每一步都可以看到政府的行为,比如确认研发阶段的要素,使用行政法规和完全国有化,总之要控制技术的实施。综合一下可知,这一措施的特征是直接的行政干预。故C)与文意相符,为正确答案。[避错] 原文只提及“政府在研发阶段能够确定一个或更多要素”,并未提及“政府提供资金赞助研发环节”,排除 A);由原文“政府使用一系列从行政规范到彻底国有化的方式”可知并非只是“完全中央集权”,排除B);原文只是提及“对技术的实施寻求控制”,并未提及“鉴定有前途的科技趋势”,也排除D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2888421.html
相关试题推荐
Evenifallgovernmentmoneyforresearchwerecutoff,theforceofcompetition
【B1】[br]【B20】A、controlB、governmentC、guardD、guidanceD从上文的instruction可知,乌龟是在
Formorethansixcenturiesbefore1868,Japanwasafeudalsociety【S1】____
It’snaivetoexpectthatanysocietycanresolveallthesocialproblemsitis
DiversitycanbeachievedinAmericansocietybyprovidingeducationforall___
Fromthefirstparagraphwelearnthatthetravelindustry______.[br]Theauth
Fromthefirstparagraphwelearnthatthetravelindustry______.[br]Bysayin
Nomatterhowlargeornotable(著名的)theU.S.travelindustryisormaybecom
Itgoeswithoutsayingthatthelocalgovernmentwill__________________(干预这件事情)
[originaltext]M:I’mdoingsomeresearchintotheFrenchrevolution.W:Oh,Id
随机试题
Letchildrenlearntojudgetheirownwork.Achildlearningtotalkdoesn
AccordingtotheBBCcorrespondent,theGreeksareworriedthatAnnanhasoffere
根据《健筑抗震设计规范》(GB50011-2001),下列建筑中属于结构竖向不规
流行性乙型脑炎的主要死亡原因是:A.持续抽搐 B.循环衰竭 C.呼吸衰
肾小管液中水和葡萄糖、氨基酸重吸收的主要部位是A:髓襻升支粗段 B:远曲小管
经济全球化的趋势日益加剧是进入()以后。A.20世纪90年代 B.20世
某二级耐火等级多层苯甲酸厂房与建筑高度为30m的藏书量120万册图书馆的防火间距
关于单加氧酶的叙述,下列哪项是错误的? A.又称混合功能氧化酶B.是肝中最重
承兑交单对()较为有利。A.进口商 B.出口商 C.托收行 D.代收行
下列界线(面)中,可作为水文地质单元边界的有( )。A.隔水层界线(面) B
最新回复
(
0
)