首页
登录
职称英语
People in the world are classified into two types. Although they have almost the
People in the world are classified into two types. Although they have almost the
游客
2023-08-01
35
管理
问题
People in the world are classified into two types. Although they have almost the same degrees of health and wealth and the other kinds of comforts in life, one becomes happy, the other becomes miserable. This arises from different ways in which they consider things, persons, and events.
The people who are to be happy fix their attention on the conveniences of things, the pleasant parts of conversation, the well-prepared dishes, the goodness of the wines, and fine weather. They enjoy all the cheerful things. Those who are to be unhappy think and speak only of the contrary things. Therefore, they are continually discontented. By their remarks, they sour the pleasures of society, offend many people, and make themselves disagreeable everywhere. If this turn of mind were founded in nature, such unhappy persons would be the more to be critical. The tendency to criticize and be disgusted is perhaps taken up originally by imitation. It grows into a habit, unknown to its possessors. The habit may be strong, but it may be cured when those who have it are convinced of its bad effects on their interests and tastes. I hope this little warning may be of service to them, and help change this habit.
Although in fact it is chiefly an act of the imagination, it has serious consequences in life, since it brings on deep sorrow and bad luck. Those people offend many others, nobody loves them, and no one treats them with more than the most common politeness and respect, and scarcely that. This frequently puts them in bad temper and draws them into arguments. If they aim at obtaining some advantage in rank or fortune, nobody wishes them success. Nor will anyone stir a step or speak a word to favor their hopes. If they bring on themselves public disapproval, no one will defend or excuse them, and many will join to criticize their misconduct.
These people should change this bad habit and condescend to be pleased with what is pleasing, without worrying needlessly about themselves and others. If they do not, it will be good for others to avoid any contact with them. Otherwise, it can be disagreeable and sometimes very inconvenient, especially when one becomes mixed up in their quarrels.
选项
A、Degree of health.
B、Degree of wealth.
C、Ways of considering things.
D、Ways of looking at the world.
答案
D
解析
由题干中的difference between happy people and unhappy people定位到原文首段第二、三句:Although they have almost the same degrees of health and wealth and the other kinds of comforts in life, one becomes happy, the other becomes miserable. This arises from different ways in which they consider things, persons.[精析] 第三句中指出这两类人考虑问题、人物和事件的方式有所不同,对他们的头脑产生的影响也有所不同,这是他们之间的最大区别。所以选项D)正确。[排除干扰] 首段第二句指出,快乐的人和不快乐的人的健康状况、财富状况以及生活中的其他各种条件几乎相同,由此可以排除A)“健康状况”和B)“财富状况”;C)“考虑事情的方式”只是两类人存在不同点的一个方面,片面,也可以排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2886874.html
相关试题推荐
Althoughvehiclesarebecomingmoreandmoreimportantasthemeansoftransport
Thisisforpeoplewhoareinterestedinadoptingalow-fatlifestyleorfor
Formostpeople,theword"fashion",means______.[br]Whichofthefollowingi
Formostpeople,theword"fashion"means"clothes".Whenpeopleasktheque
Duringthe19thcentury,itwascommontohearpeopleinEuropeandAmerica
Whateffectdoesexcessivepositiveionizationhaveonsomepeople?[br]People
Whateffectdoesexcessivepositiveionizationhaveonsomepeople?[br]Ahigh
Whateffectdoesexcessivepositiveionizationhaveonsomepeople?[br]Byobse
[originaltext]Somepeoplehaveverygoodmemories,andcaneasilylearnqui
[originaltext]Somepeoplehaveverygoodmemories,andcaneasilylearnqui
随机试题
Whatisthecost,incents,ofusingacertainfaxmachinetosendnpagesofa
Writeanessaycommentingontheremark"Richesdonotalwaysbringhappiness."
[originaltext]W:Hello.Thisistheemergency911operator.M:Help.Help.Plea
水的体积随压力增加而增加的性质称为水的压缩性。( )
获得南京中山陵设计竞赛首奖的建筑师是哪一位?( )A.庄俊 B.杨廷宝 C
承租的国有建设用地使用权可以()。A:转租 B:转让 C:出让 D:划拨
赵先生,48岁。因诊断"急性梗阻性化脓性胆管炎"急诊入院,其最关键的治疗措施是A
金融市场的调节功能是指金融市场常被看做国民经济的“晴雨表”和“气象台”,它是国民
患者首次使用西妥昔单抗,为减轻其不良反应常规预处理使用的药物是()A.抗组胺类
下列关于水利工程项目开标会的说法,正确的是()。A.投标文件密封不符合招标文件要
最新回复
(
0
)