首页
登录
职称英语
It may turn out that the "digital divide" -- one of the most fashionable of
It may turn out that the "digital divide" -- one of the most fashionable of
游客
2023-07-29
67
管理
问题
It may turn out that the "digital divide" -- one of the most fashionable of recent slogans -- is largely fiction.
As you will recall, the argument went well beyond the unsurprising notion that the rich would own more computers than the poor. The disturbing part of the theory was that society was dividing itself into groups of technology "haves" and "have nots" and that this segregation (分隔)would, in turn, worsen already large economic inequalities, It’s this argument that’s either untrue or widely exaggerated.
We always should have been suspicious. After all, computers have spread quickly, precisely be- cause they’ve become cheaper to buy and easier to use. Falling prices and skill requirements suggest that the digital divide would spontaneously (自发地) shrink -- and so it has.
As a slogan, the "digital divide" brilliantly united a concern for the poor with a faith in technology. It also suggested an agenda: put computers in schools and connect classrooms to the Internet.
Well, the agenda has been largely realized. By 2000, public schools in the U.S. had roughly one computer for every four students. Some students get computer skills that they might miss otherwise. Among 10- to 17-year-old students from homes with less than $15 000 of income, about half use computers only at school.
But whether education and students life prospects have improved is a harder question. As yet, computers haven’t produced broad gains in test scores. As for today’s computer skills, they may not be terribly important, in part because technology constantly changes.
Often, new computer skills can be taught in a few weeks. But basic reading and reasoning skills remain critical. People have to be able to read manuals and follow instructions.
The "digital divide" suggested a simple solution for a complex problem. But what people do for themselves matters more than what technology can do for them. [br] Why does the author say that computer skills may not be terribly important today?
选项
A、Because they can’t improve the students’ test scores.
B、Because new computer skills are being developed all the time.
C、Because the users can read manuals and fellow instructions.
D、Because basic reading and reasoning skills are easily learnt.
答案
B
解析
此题问为什么作者说目前计算机技术并不是特别重要。根据第六段最后一句话“As for today’s computer skills,they may not be terribly important,in part because technology constantly changes.”可以得知,B项是答案。A项、C项和D项内容都与计算机技术没有多大的关系。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2879825.html
相关试题推荐
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupAtop
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupAtop
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupAtop
[originaltext]SomepeopledividetheEnglishlearnersintothreegroups:be
Itmayturnoutthatthe"digitaldivide"--oneofthemostfashionableof
Itmayturnoutthatthe"digitaldivide"--oneofthemostfashionableof
Recently,astudentusedhisPersonalDigitalAssistant(PDA)tofilmafema
Recently,astudentusedhisPersonalDigitalAssistant(PDA)tofilmafema
Recently,astudentusedhisPersonalDigitalAssistant(PDA)tofilmafema
Recently,astudentusedhisPersonalDigitalAssistant(PDA)tofilmafema
随机试题
______isLucy’sbag,theyellowoneortheredone?A、WhichB、WhatC、WhoseA本句缺少
Goodnewsisbadnewsandbadnewsisgoodnews,newsmenoftensaytoonean
Choosethecorrectletter,A,BorC.The"ReturningStudentsAdvisor"Consultat
[originaltext]W:Hi.HowcanIhelpyou?M:Yes,(12)I’dliketoreturnthissw
Thediscoveryofgoldinthevalleyswill______thepoormountainarea.A、enhanc
在未达到法定退休年龄时因病或者非因工致残完全丧失劳动能力的,可以领取( )。A
匀质杆OA质量为m,长为Z,角速度为ω,如图所示。则其动量大小为:
CIER指数用来反映就业市场景气程度,其计算方法是:CIER指数=市场招聘需求人
临床上最多见的蛋白尿是A.肾小管性蛋白尿B.溢出性蛋白尿C.混合性蛋白尿D.组织
下列哪项不是高选择性迷走神经切断术的优点A.不需附加引流手术 B.消除神经性胃
最新回复
(
0
)