首页
登录
职称英语
Far fewer bouquets(花束) and handwritten messages adorned the gates of the for
Far fewer bouquets(花束) and handwritten messages adorned the gates of the for
游客
2023-07-28
51
管理
问题
Far fewer bouquets(花束) and handwritten messages adorned the gates of the former London home of Diana, Princess of Wales, than a year ago, when the grounds of Kensington Palace became a vest carpet of flowers.
But on the anniversary of the car crash that ended Diana’s life last Aug. 31, some often cards placed on the wroughtuiron(熟铁,锻铁) bars of the gate were revealing. One read: "They made life hard for you. Now they are copying you."
"They" means Queen Elizabeth U and her family, and the message is a reference to a statement for Buckingham Palace a few days earlier saying that the royal family had "learned a lesson" from the public reaction to Diana’s death. There would be more informality on royal occasions and less attention to protocol(礼仪). People meeting the queen need no longer bow or curtsy, unless they want to.
This is quite a turnaround.
In the days immediately after Diana’s death, it seemed the monarchy was tottering(摇动) and might even fall. A grieving public attacked the royal family for their perceived heartlessness in the face of human tragedy. The family was forced to return from holiday in Scotland and join the London crowds.
By angry public demand, the queen, in a symbolic decision, and with obvious reluctance, ordered a flag at half-mast from Buckingham Palace.
Prince Charles, Diana’s former husband, was a target of savage(尖锐的) public criticism. He was widely perceived as aloof and uncaring. There was talk of excluding him from the succession and passing the crown to his elder son, Prince William.
One year later, all that appears to have changed.
A late-August opinion poll put public support for Charles at 63 percent, compared with 42 percent at the time of the Paris crash. The queen scored 73 percent. Only 15 percent of those surveyed said Britain would be better off without a monarchy. [br] The Queen Elizabeth II decided to order the flag at half-mast from the Buckingham Palace because______.
选项
A、she wanted to show her grief to Diana’s death
B、she wanted to show respect to Diana
C、Diana was used to be the princess
D、she was forced to do so by the public opinion
答案
D
解析
该题为细节题。根据文章第六段“By angry public demand,the queen,in a symbolic decision and with obvious reluctance,ordered a flag at half-mast from Buckingham Palace.”可以看出,女王命令白金汉宫降半旗致哀是应愤怒的公众的要求才做的,所以是被迫的,故选 D)。其它三个选项都与源信息相违背,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2875511.html
相关试题推荐
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesofthefor
随机试题
[originaltext]SentenceNo.1Australiahasmillionsofsheep.Theysaytherear
[originaltext]W:Welcometoourprogramme,John.M:Thankyou.W:Youhavebeen
态度的心理结构由()成分构成。A.情感成分 B.行为成分 C.认知成分
甲企业为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为17%,2009年发生的部分经济业务
论述积极师幼关系的意义,并联系实际谈谈教师应如何建立积极的师幼关系。
“工业、商业、旅游、娱乐和商品住宅等经营性用地以及同一土地有两个以上意向用地者的
某公司将于9月10日收到1千万欧元,遂以92.30价格购入10张9月份到期的3个
民用建筑中的变配电所,从防火安全角度考虑,一般应采用断路器的形式()。A.
开放性肋骨骨折不需要A.胸壁悬吊牵引 B.清创缝合 C.骨折对端固定 D.
麻疹早期诊断最有意义的症状或体征为A.接触麻疹患者10~14天后,体温上升 B
最新回复
(
0
)