首页
登录
职称英语
It was once thought that air pollution affected only the area immediately ar
It was once thought that air pollution affected only the area immediately ar
游客
2023-07-27
69
管理
问题
It was once thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and/or heavy automobiles(汽车)traffic. Today, we know that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally(简直地 )worldwide. On several occasions over file past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the entire eastern half of the United States and led to health warnings even in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be affected by air pollution. Some scientists feel that the increasing concentration of carbon dioxide(二氧化碳)in the air resulting from the burning of fossil(化石)fuels (com and oil) is creating a "greenhouse effect"—holding in heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar(极地的) ice cap will much and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be under water.
Another view, less widely held, is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature--a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age, and would make agriculture difficult or impossible in many of our top fanning areas. At present we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report prepared by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very likely). Perhaps, if we are very lucky, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now. [br] It can be inferred from the passage that______.
选项
A、raising the world’s temperature only a few degrees would not do much harm to life on earth
B、lowering the world’s temperature merely a few degrees Would lead many major farming areas to disaster
C、almost no temperature variations have occurred over the past decade
D、the world’s temperature will remain constant in the years to come
答案
B
解析
推理题。本题问的是:从文章可推断______。根据文章第2段第2句“A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age,and would make agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas”,可知温度仅仅下降几度将会带来新冰河时代,而且会使许多主要农业产区生产变得极为困难甚至停滞。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2872605.html
相关试题推荐
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,
随机试题
[originaltext]W:Theotherdriversaidthathestoppedatthejunction.Whenhe
Wheredoesthisconversationprobablytakeplace?[br][originaltext]W:Isthat
[audioFiles]2021m5x/audio_ve01005j_ezflisteningxa_0142_202105[/audioFiles]
Drought,tsunami,violentcrime,financialmeltdown—theworldisfullofris
在X.509标准中,不包含在数字证书中的是( )。A.序列号 B.签名算法
女性患者,36岁。引产1周后发热伴腹痛2天。体查:全腹软,少量阴道血性分泌物,宫
教学设计的依据包括 ( )A、 现代教学理论 B、 系统科学的原理与方法 C
根据我国现行消费税的规定,下列选项中不应缴纳消费税的是( )。A.生产销售无醇啤
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
根据全面质量管理的思想,工程项目的全面质量管理是指对()的全面管理。A.工程质
最新回复
(
0
)