首页
登录
职称英语
[originaltext] Pyramids along the Nile River are the most interesting buildi
[originaltext] Pyramids along the Nile River are the most interesting buildi
游客
2023-07-23
84
管理
问题
Pyramids along the Nile River are the most interesting buildings in the world. Thousands of years ago in Egypt, kings built the pyramids. They used to build them as their tombs. The kings thought the pyramids would help them find life after death. They also wanted the world to remember them as important people.
The oldest pyramid we know today is the one near Sahara in Egypt. It is about 5,000 years old. The largest is the pyramid of Khufu. It is made of two million three hundred thousand huge stones, most of them higher than a person. It is about 114 meters high. To build the pyramid of Khufu, 100,000 men worked for twenty years. We know there were wonderful treasures in the pyramid. Robbers went into the pyramids and took many of these treasures. Today some of the treasures are in museums though.
How did the people of ancient days build the pyramids? How did they carry and lift the huge stones? Each stone fits so well and they didn’ t have our modern machines. Scientists have studied the pyramids but no one can say for sure how they did it.
选项
A、To be used as rooms.
B、To help find life after death.
C、To remember the important workers.
D、To communicate with others in the sky.
答案
B
解析
判断题。本文介绍金字塔。浏览选项可知,本题考的是“某物的用途”,所以在听短文时要对尼罗河畔金字塔的用途和建造动机特别关注,并在相应的选项旁做好标记。录音一开始就告诉我们,“They used to build them as their tombs.The kings thought the pyramids would help them find life after death.They also wanted the world to remember them as important people.”,选项A中的rooms为原文tombs的近音于扰,C、D均未提及。正确答案是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2861265.html
相关试题推荐
[originaltext]IfyouplantoremainintheUnitedStatesforanylengthof
[originaltext]IfyouplantoremainintheUnitedStatesforanylengthof
[originaltext]M:Haveyouevervisitedaredwoodforest?Irecentlyhadachanc
[originaltext]W:Isn’titdelightfulhere?We’vebeenlookingforaplacejust
[originaltext]W:Isn’titdelightfulhere?We’vebeenlookingforaplacejust
[originaltext]W:Isn’titdelightfulhere?We’vebeenlookingforaplacejust
[originaltext]W:Isn’titdelightfulhere?We’vebeenlookingforaplacejust
[originaltext]TheCoastGuarddoeswhatitsnamesaye:itguardsthecoasts
[originaltext]TheCoastGuarddoeswhatitsnamesaye:itguardsthecoasts
[originaltext]M:Goodmorning.W:Goodmorning.HowcanIhelpyou?M:Iunders
随机试题
Lookatthefollowingstatements(Questions36-40)andthelistofpeoplebelow.M
Whatsurprisedmewasnotwhathesaidbut______hesaidit.A、thewayB、inthewa
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
Fewpeopleknewthesuccessfulbusinessmanwhoisalsoacountry’scelebritywas
男性,50岁,上腹不适,食欲不振三个月。一个月来出现黄疸进行性加重,有体重减轻,
A.心肺脾肝 B.心肺脾肾 C.心肝脾肾 D.肺脾肝肾 E.心肺肝肾与津
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
在一元线性回归分析中,根据数据(xi,yi),已知:Lxx=10,Lxy=8,
洋地黄制剂的适应证是()A.心房颤动伴快速心室率 B.预激综合征并发心房颤
根据《招标投标法实施条例》,招标人可以采用两阶段招标的项目是( )。A.建设规模
最新回复
(
0
)