首页
登录
职称英语
It will come as no surprise that the earth is going to be a much more crowde
It will come as no surprise that the earth is going to be a much more crowde
游客
2023-07-23
57
管理
问题
It will come as no surprise that the earth is going to be a much more crowded place in the next century. From a global population of about 5. 4 billion today, the United Nations Fund for Population Activities says we’ II see a rise to 8. 2 billion people in 2025. The U. N. expects the total population to stabilize (稳定) at Il. 6 billion sometime later in the 2000 s.
More than ninety percent of the population growth will occur in developing countries. Eighteen of the world’ s twenty largest cities will be in these lands as the number of urban-dwellers (城市居民) swells from roughly two billion to 5.1 billion. The Unites States and Europe, which in 1950 accounted for twenty-two percent of the world’ s population, will be home to less than nine percent of its people in 2025. By contrast, Africa’ s share of the total will climb from nine percent in 1950 to nearly twenty percent by 2015. Ethiopia should double in size to almost 100 million people. In about the same time period, India will overtake China as the world’ s most populous country.
For the United States, the big news won’ t be an abundance of new faces; experts predict the country will grow from its present 250 million population and stabilize at about 350 million sometime before the middle of the 21st century. The important changes will be in American ethnic (种族的) makeup. Twenty years from now, the United States white, non-Hispanic majority will peak at 195 million, and then may decline in numbers. Asian-Americans will become an increasingly important minority, while African-Americans--whose population growth rate is slowing dramatically--will become the second-largest minority behind Hispanics, a half million of whom are now thought to be emigrating to the United States legally and otherwise, each year. [br] Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、Hispanics are the largest ethnic group in the United States.
B、All Hispanics in the US are thought to be legal immigrants.
C、Though slowing in population growth, African-Americans will still become the second largest minority in the US.
D、The white, non-Hispanic majority in the United States of America will always decrease in numbers twenty years from now.
答案
C
解析
细节题。可分别对各选项进行定位。选项A定位于第三段最后一句前半部分African Americans...will be come the second-largest minority behind Hispanics可知Hispanics是美国最大的少数民族而不是最大的民族。选项B定位于最后一句后半部分a half million of whom are now thought to be emigrating to the United States legally and otherwise,故为误。选项C与A定位在一个地方,可判断该选项正确,选项D定位于第三段倒数第二句“Twenty years from now, the United States’white,non-Hispanic majority will peak at 195 million,and then may decline in numbers.”故D为误。答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2860732.html
相关试题推荐
SecurityexpertswerenotsurprisedbytheFBI’swarninglastweekthatmore
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
随机试题
WhereisDonnaspeaking?[br][originaltext]David,thisisDonna,youroldc
[originaltext]WhatcanIdoforyou,sir?[/originaltext][audioFiles]audio_ehbm
[originaltext]M:I’vereadyourapplication,andI’dliketoaskyousomequest
建设永久性测量标志,应当遵守的基本规定有( )A.使用国家规定的测绘基准和测绘
(2016年真题)李老伯入住福利院不久,记忆力退化明显,有时连食堂都找不到,对此
个人要有效地管理自己的职业,关键在于及早采取行动,成为一名有效的( ),识别问
苏俄实行的战时共产主义政策() ①是在残酷战争条件下的非常措施②目的是集中财力
(2018年真题)国务院银行业监督管理机构在总结和借鉴国内外银行监管经验的基础上
S/N的掉期形式是()。A.买进第二个交易日到期的外汇,卖出第三个交易日到期的
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)