首页
登录
职称英语
On April 26, 1937, at 4:40 P. M. , the Condor Legion of the German air force
On April 26, 1937, at 4:40 P. M. , the Condor Legion of the German air force
游客
2023-07-22
52
管理
问题
On April 26, 1937, at 4:40 P. M. , the Condor Legion of the German air force bombed peacefully, undefended Guernica to virtually total destruction. It took three hours and five minutes. For the German high command, it was an opportunity for their fighter pilots to practice saturation-bombing(饱和轰炸)and dive-bombing techniques designed to terrorize and kill fleeting civilians.
Photographers and journalists who reported the bombing described it as a violence of then unparalleled horror. Guernica was the first city in history to be destroyed by aerial bombardment. World War II, for which the Spanish Civil War was a military dress rehearsal, would ultimately numb(使麻木)the world with its terrible destruction of Dresden and Hiroshima. While a contented world was unwilling to challenge the denials of France, the Germans, and the Vatican, one man decided to reveal the dimensions of the violent incident.
Photographs of the bombing appeared in Paris newspapers within a day or two. And Pablo Picasso, acclaimed by many as the artistic genius of our age, immediately began his preliminary sketches for the mural(壁画), Guernica, which he gave to the Republican government to hang in the 1937 International Exposition in Paris. Today, Guernica is widely hailed as the greatest political painting of the twentieth century.
Much controversy has arisen as to the specific meaning of the various elements of the painting. Does the bull represent fascism? Spain? Brutality and darkness? Picasso himself, never one to be bound by other people’s need for precise references, was no help. Critics have had a field day analyzing and explaining the masterpiece. What has never been in doubt is that the powerful mural is a symbolic, figurative painting made to express an exiled Spaniard’s terrible rage at the agony imposed on a defenseless town of innocent men, women, and children. He was painting their agony, Spain’s agony, and his own agony.
A few years later, when German soldiers visited Picasso’s studio in Paris during the occupation of France in World War II, the painter handed out postcards of the Guernica mural to his unwanted and uninvited visitors.
"Did you do this?" one of the surprised soldiers exclaimed. "No," Picasso is supposed to have replied, "you did." [br] Which of the following statements is true?
选项
A、Every element in Guernica has a clear and accurate reference.
B、Picasso never cared whether or not other people could understand what he painted.
C、Picasso’s mural Guernica has caused critics’ arguments about its political implications.
D、In Guernica, Picasso painted a Spaniard who looks extremely painful as well as angry.
答案
B
解析
由选项可知:该题涉及毕加索的壁画的意义和内容,可定位到第四段。第四段中指出:毕加索不关心别人是否能明白他的画的意义,可知B)为答案。never cared是句中never one to be bound by的同义表达。第四段第一句:该画的具体含义引起了很多争议,可知该画的意思并不明确,排除A),C);文章并没有提到毕加索壁面中有一个很痛苦并很愤怒的西班牙人,排除D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2858614.html
相关试题推荐
WhenwechooseItalyasourholidaydestination,decidetobuyaGermancar,
WhenwechooseItalyasourholidaydestination,decidetobuyaGermancar,
WhenwechooseItalyasourholidaydestination,decidetobuyaGermancar,
WhenwechooseItalyasourholidaydestination,decidetobuyaGermancar,
WhenwechooseItalyasourholidaydestination,decidetobuyaGermancar,
WhenwechooseItalyasourholidaydestination,decidetobuyaGermancar,
[originaltext]Formanywell-educatedyoungeasternGermanslikeSusanneKop
[originaltext]Formanywell-educatedyoungeasternGermanslikeSusanneKop
OnemajorreasonforGermany’shighunemploymentandtheevidentweaknessof
OnemajorreasonforGermany’shighunemploymentandtheevidentweaknessof
随机试题
ThomasMalthuspublishedhisEssayonthePrincipleofPopulationalmost200
[originaltext]Todaywe’lltalkaboutnationalparksintheUnitedStates.
根据建筑(区域)风险评估指标的处理方式,风险评估可以分为()。A.预先评估
关于门脉性肝硬化假小叶的叙述,正确的有()A.可无小胆管 B.可无中央静脉
甲单位为一家省级事业单位,自2019年1月1日起执行政府会计准则制度。2020年
A.延迟显像见肺结节SUV最大值较早期相SUV最大值上升20%以上 B.延迟显
对信息干扰的背景包括( )。 Ⅰ.首因效应Ⅱ.近因效应Ⅲ.晕轮效应Ⅳ.对比效
基坑工程监测内容包括()。A、支护结构监测 B、周围环境监测 C、坑外地形的
患者,男性,65岁。“肝硬化伴上消化道大出血”入院,出现性格改变、行为异常,有扑
某企业生产某型号无缝钢管的过程中,A工序加工产品的内径,B工序控制产品的强度,C
最新回复
(
0
)