首页
登录
职称英语
The cause of the decline of North Africa is popularly attributed to climatic
The cause of the decline of North Africa is popularly attributed to climatic
游客
2023-07-22
61
管理
问题
The cause of the decline of North Africa is popularly attributed to climatic changes, the theory being that the area became hotter and drier and the people were forced to abandon a thriving civilization. However, some geologists, after carefully weighing the evidence, have challenged the conclusion that the climate has changed in any important way since Roman tithes. Although climatological factors may also have contributed, it was man who destroyed the balance of nature responsible for maintaining soil fertility and moisture.
Why is it that under certain circumstances, the plant cover is unable to regenerate itself, thus setting the stage for serious erosion(腐蚀)? To answer this question, let us take an extreme example, the destruction of tropical rain forests. In general, the equatorial(赤道附近的)soil is poor: forests can exist in these regions only because they are part of a balanced cycle. All that the forest produces is returned to the forest. The organic matter that falls from the trees constitutes the humus(腐殖土)that the forest requires. When people cut down all the trees to make room for crops, the soil is laid bare and, deprived of shade, heats up. An increase in soil temperature increases the rate of decomposition(分解)of organic matter. Organic nitrogen(氮)is converted into soluble ammonia(氨)and nitrates(硝酸盐), which the rains quickly leach(沥滤,溶滤)away. It has been calculated that a rise in temperature from 77 to 78.8 may increase the loss of nitrogen by fifteen to twenty pounds per acre per year. With the fertility of soil destroyed, an irreversible change from forest to desert can be initiated. [br] The main idea of this passage is ______.
选项
A、it is nature itself that should take the blame for the decline of North Africa
B、climatic changes coupled with forest abuse result in the decrease of forests in North Africa
C、without sufficient forests, the rains will take away all the organic nitrogen
D、since Roman times the rain forests in North Africa has been decreasing gradually
答案
B
解析
主旨题要围绕主题、概括全文主要内容。本文由两段组成,第1段提出论点,第2段给出具体例子进行证明,重点在于第1段的论点。选项B比较全面地概括了本文论点。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2858470.html
相关试题推荐
Mysuccess____________(从很大程度上来说)shouldbeattributedtomycoworkers.toala
[originaltext]CamerooninWestAfricaisanationof24separatelanguages
[originaltext]CamerooninWestAfricaisanationof24separatelanguages
[originaltext]CamerooninWestAfricaisanationof24separatelanguages
[originaltext]CamerooninWestAfricaisanationof24separatelanguages
ThecauseofthedeclineofNorthAfricaispopularlyattributedtoclimatic
Internetuseappearstocauseadeclineinpsychologicalwell-being,accordi
Internetuseappearstocauseadeclineinpsychologicalwell-being,accordi
Internetuseappearstocauseadeclineinpsychologicalwell-being,accordi
Internetuseappearstocauseadeclineinpsychologicalwell-being,accordi
随机试题
【S1】[br]【S3】offer→offers此处的offer和上文的provide一样同属并列谓语;主语为smallcollege,所以offer应该
[originaltext]W:CanIhelpyou,sir?Nowwehavemultigrainbread,croissant,
GivetheSenatesomecredit:inshapingthecurrentimmigration-reformbill,
Therewasatimewhen,ifaladygotontoacrowdedbusortrain,agentlema
秘书在做督查工作时,必要时可以直接处理问题,代替下属机关和部门工作。()
通过互联网传送,从而达到远程会诊的目的的计算机信息化管理属于()A.初级应用
下列关于债券提前偿还的表述中,正确的有( )。A.具有提前偿还条款的债券可使企
操作风险是银行面临的一项重要风险.商业银行应为抵御操作风险造成的损失安排()。
关于设备日常维护说法正确的是()。避雷器动作次数、泄漏电流抄录每月1次,雷雨后增
营养性缺铁性贫血的病因是A.牛奶摄人量少 B.生长发育迟缓 C.未及时添加含
最新回复
(
0
)