首页
登录
职称英语
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
游客
2023-07-20
68
管理
问题
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.
Around 55 per cent of people aged 18-34 in Spain still sleep in their parents’ homes, says the latest report from the country’s state-run Institute of Youth.
To coax (persuade gently or gradually) young people from their homes, the institute started a "Youth Emancipation (解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.
Economists blame young people’s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.
Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists. Family ties in south Europe — Italy, Portugal and Greece — are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding".
"In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.
In Spain — especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.
Parents’ tolerance is another factor. Spanish parents accept late-night partying and are wary of setting bedtime rules.
"A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he’ll put up a fight and call the father a fascist (a fascist is someone who does not allow any opposition)," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos III University in Madrid.
Mothers’ willingness to do children’s household chores (杂务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60-year-old in Madrid, has three children in their 20s. The eldest, 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good. "His mum does the wash and cooks for him; in the end, he lives well," Masso said. [br] What can be inferred from the passage?
选项
A、The youth in Spain fully understand liberty and emancipation.
B、People in north Europe are weaker than those in south Europe.
C、Family ties in Portugal are stronger than in Finland.
D、Young people focus more on their private life than their family life.
答案
C
解析
文章第五段第二句提到,在南欧各国,如意大利、葡萄牙和希腊,家庭关系比在中欧和北欧更为紧密。C)“家庭关系在葡萄牙比在芬兰更为紧密”(葡萄牙是南欧国家,芬兰是北欧国家)与原文意 思相符,故为答案。A)在文章未提及,故排除。文中进行对比的是南欧各国和北欧各国的Family ties,而非People,故排除B)。文章第六提到,西班牙的年轻人坚定地认为家庭是主体,私生活围绕家庭有序展开。由此可推知,西班牙的青少年关注更多的是family life而非private life,D)与之矛盾,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2853689.html
相关试题推荐
Governmentcannotoperateeffectively____________(除非它能免去这种干扰).unlessitisfree
Wedidn’tknowhistelephonenumber,____________(否则我们会给他打电话的).otherwisewewoul
FourmonthsbeforeCrownPrinceFelipesays"si"(’yes’inSpanish)totelevis
FourmonthsbeforeCrownPrinceFelipesays"si"(’yes’inSpanish)totelevis
FourmonthsbeforeCrownPrinceFelipesays"si"(’yes’inSpanish)totelevis
Thisnumberwascut__________(百分之七十五)--frommorethan000piecestoabout1100p
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
Everyyearearthquakesareresponsibleforalargenumberofdeathsanda【36
随机试题
Analystshavehadtheirgoathumor,andIhavereadsortieofthisinterpre
OnceinBritain,familymemberswouldallgetannoyedatthephonecallwhil
Peoplewhoaretoohappydieyoungerthantheirmoredownbeatpeers,claims
卫生服务需求通常用人们实际利用卫生服务的A.质量来衡量 B.数量来衡量 C.
国债二级市场一般是()之间的交易。A.政府与证券承销机构 B.国债承销机构与
下列哪项不是影响住宅间距的主要因素?()A.采光通风 B.小区停车 C.
水体旅游是人们前往水体及周边区域以寻求愉悦为主要目的的一种具有社会、休闲和消费属
湖北以在洞庭湖之北而得名,但在地理上提的最多的却是长江。她影响着整个湖北的气候,
风险识别是在( )的基础上进行的,全面、全程分析各种风险因素。A.风险调查B.风
一个正弦波振荡器的开环电压放大倍数为Au,反馈系数为F,能够稳定振荡的幅值条件是
最新回复
(
0
)