首页
登录
职称英语
Time and how we experience it have puzzled physicists who have created fascin
Time and how we experience it have puzzled physicists who have created fascin
游客
2023-07-18
74
管理
问题
Time and how we experience it have puzzled physicists who have created fascinating theories. But their time is measured by a pendulum (钟摆) and is not psychological time, which leaps with little regard to the clock or calendar. As someone who understood the distinction observed, "When you sit with a girl for two hours, it seems like a minute, but when you sit on hot stove, a minute seems like two hours."
Psychologists have noticed that larger units of time. such as months and years, fly on swifter wings as we age.
They also note that the more time is structured with schedule and appointments, the more rapidly it seems to pass. For example, a day at the beach. Since most of us spend fewer days at the beach and more at the office, an increase in structured time could well be to blame why time seems to speed up as we grow older.
Expectation and familiarity also make time seem to flow more rapidly. Almost all of us have had the experience of driving somewhere we’ve never been before. Surrounded by unfamiliar scenery, with no real notion of when we’ll arrive, we experience the trip as lasting a long time. But the return trip, although exactly as long, seems to take far less time. The novelty of the outward journey has become routine. Thus taking a different route on occasions can often help slow the clock.
When days become as identical as beads(珠子) on a string, they blend together, and even months become a single day. To counter this, try to find ways to interrupt the structure of your day--to stop time, so to speak.
Learning something new is another way to slow the passage of time. One of the reasons the days of our youth seem so full and long is that these are the days of learning and discovery. [br] According to the passage, when people live an identical and routine life, time seems to ______.
选项
A、stop
B、speed up
C、stow down
D、be in a psychological sense
答案
B
解析
细节题。文章第三段第一句…the more time is structured with schedule and appointments,the more rapidly it seems to pass(日程安排得越紧凑,约会越多,人们就感觉时间过得越快),意思和B很接近,故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2848046.html
相关试题推荐
OverviewLikemanypeople,youmayexperiencecabin
OverviewLikemanypeople,youmayexperiencecabin
OverviewLikemanypeople,youmayexperiencecabin
OverviewLikemanypeople,youmayexperiencecabin
OverviewLikemanypeople,youmayexperiencecabin
[originaltext]Airtravelissuchaneverydayexperiencethesedays.Weare
[originaltext]Airtravelissuchaneverydayexperiencethesedays.Weare
Manycountriesaretryingto______theseriousproblemscreatedbytheenergyc
Sheputherselfthroughmanyriskyexperiencesontheroad,alongwithsome____
Hisdifficultiesinhiswork______fromhislackofexperience.A、issueB、campai
随机试题
Rarelydoesitgetmuchmoreironic.MarcHauser,aprofessorofpsychologya
Theworldisrunningoutofoil,andenergyexpertsbelievethattherecould
[originaltext]ClarkWarrenhasbeenamarriagecounselorfor35years--lo
KeepConnectedwithParents1.随着社会的发展,父母与孩子之间的沟通似乎越来越少2.产生这种现象的原因和后果3.为了改变这种状况
下列道教名山中,属于符箓派三名山的是()。A.广东罗浮山 B.江西龙虎山 C
科目汇总表账务处理程序适合于经济业务较少的单位。(错误)温馨提示:判断题请直接浏
某民用建筑,地上34层,层高3m,首层至二层为商业服务网点,每个分隔单元的建筑面
甲亢术后最危急的并发症是A.呼吸困难和窒息 B.喉返神经损伤 C.手足抽搐
依据《职业病分类和目录》国卫疾控发(【2013】48号),下列法定的职业病中,
患者,男性,70岁。低热伴右侧腹部隐痛不适半年。查体:贫血貌,右侧中腹部扪及5c
最新回复
(
0
)