首页
登录
职称英语
[originaltext] In only two decades Asian Americans have become the fastest gr
[originaltext] In only two decades Asian Americans have become the fastest gr
游客
2023-07-18
93
管理
问题
In only two decades Asian Americans have become the fastest growing of the US minority. As their children began moving up through the nation’s schools, it became clear that a new class of academic achievers was emerging.Their achievements are reflected in the nation’s best universities, where mathematics, science and engineering departments have taken on a decidedly Asian character. This special liking for mathematics and science is partly explained by the fact that Asian American students who began their educations abroad arrived in the US with a solid grounding in mathematics but little or no knowledge of English. They are also influenced by the promise of a good job after college. Asians feel they will be judged more objectively. And the return on the investment in education is more immediate in something, like engineering than with an arts degree.
Most Asian American students owe their success to the influence of parents who are determined that their children take full advantage of what the American educational system has to offer. An effective measure is homework. Asian parents spend more time with their children than American parents do, and it helps.
Both explanations for academic success worry Asian Americans because of fears that they feed a typical racial image. Many can remember when Chinese, Japanese and Filipino immigrants were the victims of social isolation. Indeed, it was not until 1952 that laws were laid down giving all Asian immigrants the right to citizenship.
选项
A、They are afraid they might meet with unfair judgment in these areas.
B、They cannot find a good job if they take art degrees.
C、They know little about American culture and society.
D、There is a wide difference between Asian and Western cultures.
答案
B
解析
[听力原文]
Why do few Asian American students major in arts?
[听前预测] 由选项可知本题可能是关于美国文化的问题,或者关于亚裔人在美国工作的问题。
[答案详解] 目的原因题[考频:10]。本题关键句为“And the return on the investment in education is more immediate in something like engineering than with an arts degree.”学习工程学的回报会比拿文学学位来得更快。因此美国的亚裔为了好工作而选择学工程学,很少人学习文学艺术专业。故正确答案为B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2846334.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Goodevening,Mr.Brown,andwelcometotheprogram.M:Thank
[originaltext]M:Look,thereisagreatvarietyofcosmeticsurgeryads.W:You
[originaltext]M:Yourtemperatureisquitenormalandthereisnothingwrongwi
[originaltext]M:Yourtemperatureisquitenormalandthereisnothingwrongwi
[originaltext]M:Yourtemperatureisquitenormalandthereisnothingwrongwi
[originaltext]M:Yourtemperatureisquitenormalandthereisnothingwrongwi
[originaltext]M:Yourtemperatureisquitenormalandthereisnothingwrongwi
[originaltext]ThomasJeffersonwasinauguratedonMarch4,1801.Hewasthe
[originaltext]ThomasJeffersonwasinauguratedonMarch4,1801.Hewasthe
[originaltext]TheWorldHealthOrganization(WHO)saysmoreeffortisneede
随机试题
Since2007,theAmericanPsychologicalAssociation(APA)hasconductedasurve
[originaltext]M:Oneofthemostcommonquestionsweaskaboutpeople’sbehavio
Tworelatedparadoxesalsoemergefromthesamebasicconceptionoftheaes
[originaltext]Astheworldpopulationrises,thedemandformeat,eggsand
患者男,30岁,头痛、头晕,伴血压高2年。体检:BP190/110mmHg(右)
客户的风险偏好类型不包括()。A:保守型 B:轻度保守型 C:进取型 D:
为病人进行鼻饲时,胃管插入长度相当于病人的A.眉心至剑突长度 B.眉心至胸骨柄
下列哪项不是肺痨的别名A.尸疰 B.劳疰 C.伏连 D.呷嗽
武当公司与洪湖公司签订了一份钢材购销合同,同时约定,因合同效力或合同的履行发生纠
A.唑吡坦 B.硫喷妥钠 C.地西泮 D.氟西汀 E.舒必利分子中含有咪
最新回复
(
0
)