首页
登录
职称英语
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational though
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational though
游客
2023-07-16
49
管理
问题
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, and sometimes landing us in trouble. But in recent years psychologists have taken quite a different view. Keith Oatley, Professor of psychology at Glasgow University, is involved in the research which shows the fundamental importance of emotions. He believes we are very ambivalent about them: we think of our emotions as being irrational, but we also consider them as essential to being human.
For example, Mr. Spock, a character in the television series Startrek is super-intelligent, and be has no emotions at all! However, he is never made captain of the spaceship. Maybe, this is because Mr. Spock is not the kind of person you can identify with a person who shows his emotions. As Professor Oatley points out, our emotions have very important functions, for example, fear. If we cross the road and a car approaches, we usually freeze or step back. We stop what we were doing, check what we have done, and pay very careful attention to the environment. The emotion of fear calls into readiness this small repertoire(指令系统) of actions which, on average, helps preserve our safety.
On the other hand, if things are going well and small problems come up, we find we can solve them with the resources we have to hand. As a consequence, we tend to feel happy and usually continue doing the job. Anger is an emotion that tends to occur when someone is preventing us from doing something. Then this small "kit" of reactions enables us to prepare ourselves to be quite aggressive to that person, or to try harder, and so on. Professor Oatley believes emotions generally occur at these junctures in actions. With fear and anger our emotions prompt us to start doing something else, whereas with happiness they "suggest" we continue what we are already doing. [br] The author thinks that ______.
选项
A、emotions are rational
B、emotions help us
C、emotions interfere with rational thought
D、emotions get us into trouble
答案
B
解析
推断题。由文章第一段前两句可知,很多人认为感情是理性思考的障碍,但最近几年,心理学家对此提出了不同看法;再结合下文可知,作者认为感情对我们有帮助,所以B正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2840851.html
相关试题推荐
[originaltext]It’snobigsecretthatmendon’tsharetheiremotionseasily
[originaltext]It’snobigsecretthatmendon’tsharetheiremotionseasily
[originaltext]Althoughwearetoldwhenyoungthathonestyisthebestpoli
[originaltext]Althoughwearetoldwhenyoungthathonestyisthebestpoli
______(一想到周六的面试),shewillbecomeextremelynervous.AtthethoughtofSaturday’s
Althoughshehastwodaughtersofherown,shesometimeshasthesweetnessand_
[originaltext]M:Yes,we’reluckytohavesomuchvarietynow.Though,asIsai
[originaltext]M:Yes,we’reluckytohavesomuchvarietynow.Though,asIsai
[originaltext]M:Yes,we’reluckytohavesomuchvarietynow.Though,asIsai
Thegovernmentshould______withtheirrationalregulationsrestrictingdrinking
随机试题
WhatisElBahriPalacewellknownfor?[br][originaltext]Attentioneveryone.
[originaltext]InphoneboothsintheU.S.thereareusuallydirectionsfor
气质就是我们平常所说的脾气秉性。()
我国土地权属发生争议时,正确的作法是( )。A.土地所有权和使用权争议,由当事
2006年至2011年期间,平均每年增加的人数为()万人。A.53
A.肾小管排泌功能B.肾小管酸碱平衡调节功能C.肾小管重吸收功能D.肾小管水、电
站用配电装置室的位置应靠近()中心,周围环境干燥和无剧烈振动的场所。(A)室内设
根据以下资料,回答题。 表中所列地区中,2015—2017年专利申请数均高
检察院在对甲绑架案审查起诉时,发现该案还有同案犯乙,但乙目前在逃,另外还发现,甲
某公司欲解除与职工李某之间的劳动合同,其所提出的如下解约理由或做法中,哪些是有
最新回复
(
0
)