首页
登录
职称英语
Dolphins have the power to make people feel better just by their presence, a
Dolphins have the power to make people feel better just by their presence, a
游客
2023-07-14
83
管理
问题
Dolphins have the power to make people feel better just by their presence, according to a leading marine biologist.
"I cannot explain it in scientific terms but, without any doubt, everyone who sees them in the wild is lifted by them," Jonathan Gordon, of Oxford University zoology department, said.
"You only ever see them in the wild if they want you to see them. They are the only wild animal that comes to man of their own free will and that makes you feel privileged. You get a buzz because they are joyful, and you can prove scientifically that they spend a lot of their life playing. ’
Professor Gordon works for the International Fund for Animal Welfare and spends months on, the organization’s research boat. "If things aren’t going well on the boat and you are depressed, the sight of dolphins lifts you and makes you feel better at once. They cannot be doing this on purpose, but I can believe that people who are intensely depressed or suffering from some kind of mental blockage could be eased by swimming among them. "
"I cannot go along with those who claim they have magical powers but even though I am scientifically hardheaded I have to admit they somehow make you feel good."
That view is shared by the authors of Beyond the Blue, a book on the healing power of dolphins. The authors say that when the mind is calm it triggers the release of a chemical also found in the anti-depressant drug Valium.
Jenny Sheridan, of the Royal College of Speech and Language Therapists, said: "Swimming with dolphins will not repair any brain damage. But if the child is suffering from lack of confidence it might help."
Mark Simmonds of the Whale and Dolphin Conservation Society, said: "The interaction of dolphin with sick children can be instrumental in recovery. No one can explain why. But the behavior of these beautiful animals induces awe and pleasure in children." [br] This passage is mainly about ______.
选项
A、the relationship between dolphins and people
B、the healing power of dolphins
C、dolphins and people’s depression
D、animals and treatment of diseases
答案
B
解析
主旨大意题。本题:考查对全文主旨的理解。很显然,文章的第一句话“Dolphins have the power to make people feel better just by their presence,according to a leading marine biologist(一位资深的海洋生物学家说,海豚具有仅靠自己的出现,就可以使人们感觉变好的能力) ”便是主题句。对文章大意的把握主要通过主题句,以及出现频率较高的核心词进行归纳。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2836161.html
相关试题推荐
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
Inthepreface______thebook,thewriterthankedallthepeoplewhohadhelped
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
Mostpeoplewhotravellongdistancescomplainofjetlag(喷气飞行时差反应).Jetlag
随机试题
Dina:Youlookrun-down,Brian.Brian:Yeah.I’vebeenfeelingundertheweatherr
Everylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrol
金融商业交易所按正常电源断电后电源转换时间要求,可采用下列应急电源中的()。
多层公共建筑中,防火墙应采用()A.普通混凝土承重空心砌块(330mm×29
A.0.9~1mm B.约1mm C.2.5mm D.1~1.5mm E
男性,67岁。近两年来出现讲话时突然沉默不语,约两小时后转为正常,有时出现视幻觉
理解书本知识必须以感性知识为基础,并不是要求每节课都要从感知具体事物开始。(
下图是一位成年患者的血液检测报告,根据报告的显示内容,说法正确的是: A.单位
王某系某合同案件被告,法院判决其3个月内偿还原告货款50万元。后王某被强制执行
工程物资的采购模式对进度也有直接的影响,它属于()。A.组织措施 B.管理措
最新回复
(
0
)