首页
登录
职称英语
A new era is upon us. Call it what you will: the service economy, the inform
A new era is upon us. Call it what you will: the service economy, the inform
游客
2023-07-12
61
管理
问题
A new era is upon us. Call it what you will: the service economy, the information age, the knowledge society. It all translated to a fundamental change in the way we work. Already we’re partly there. The percentage of people who earn their living by making things has fallen dramatically in the Western World. Today the majority of jobs in America, Europe and Japan (two thirds or more in many of these countries) are in the service industry, and the number is on the rise. More women are in the work force than ever before. There are more part-time jobs. More people are self-employed. But the breadth of the economic transformation can’t be measured by numbers alone, because it also is giving rise to a radical new way of thinking about the nature of work itself. Long-held notions about jobs and careers, the skills needed to succeed, even the relation between individuals and employers—all these are being changed.
We have only to look behind us to get some sense of what may lie ahead. No one looking ahead 20 years possibly could have foreseen the ways in which a single invention, the chip (芯片), would transform our world thanks to its applications in personal computers, digital communications and factory robots. Tomorrow’s achievements in biotechnology, artificial intelligence or even some still unimagined technology could produce a similar wave of dramatic changes. But one thing is certain: information and knowledge will become even more vital, and the people who possess it, whether they work in manufacturing or services, will have the advantage and produce the wealth. Computer knowledge will become as a basic requirement as the ability to read and write. The ability to solve problems by applying information instead of performing routine tasks will be above all else. If you cast your mind ahead 10 years, information services will be predominant. It will be the way you do your job. [br] The future will probably belong to those who ______.
选项
A、possess and know how to make use of information
B、give full play to their brain potential
C、involve themselves in service industries
D、cast their minds ahead instead of looking back
答案
A
解析
句子理解题。文章中第二段第三句话,“有一点是肯定的,信息和知识将变得愈加重要,谁拥有它,谁将获利并创造财富,无论他从事制造业还是服务业”。故选A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2831105.html
相关试题推荐
Dinkum’sinformedtheirworkforcelastweekthatinadesperateattempttosave
Dinkum’sinformedtheirworkforcelastweekthatinadesperateattempttosave
Dinkum’sinformedtheirworkforcelastweekthatinadesperateattempttosave
Dinkum’sinformedtheirworkforcelastweekthatinadesperateattempttosave
Ourbrainshavebeenprocessingsophisticatedinformationviaoursensesfor
Ourbrainshavebeenprocessingsophisticatedinformationviaoursensesfor
Ourbrainshavebeenprocessingsophisticatedinformationviaoursensesfor
Ourbrainshavebeenprocessingsophisticatedinformationviaoursensesfor
Ourbrainshavebeenprocessingsophisticatedinformationviaoursensesfor
Thespyadmittedto__________________(曾向敌人提供情报).(to)havinggivensomeinformat
随机试题
Whatisthenewsitemmainlyabout?[originaltext]CubahasaccusedPresident
Hecouldrepairthecarhimselfbuthewouldratherhisson______it.A、doB、to
[originaltext]M:Janetisquiteinterestedincamping,isn’tshe?W:Yes,sheo
银行通过分析项目的生产规模,可了解项目是否实现了( ),进而了解项目的经济效益
具有完整的基因组,可表达基因组中任何基因,可分化形成任何种类细胞的是( )A.
一项调查研究结果显示:如果一个家庭非常整洁、一尘不染,这个家庭的幸福指数一定比较
某银行新推出的一项理财计划明确说明投资者可能面临收益的投资风险,但银行保证于到期
社会行为公式B=f(P,E)中,E的含义是()。单选A.行为 B.函数关
先沿路堑纵向挖掘一条通道,然后将通道向两侧拓宽以扩大工作面,并利用该通道作为运土
根据《建设工程工程量清单计价规范》(GB50500-2013),关于施工发承包投
最新回复
(
0
)