首页
登录
职称英语
However important we regard school life to be, there is no denying the fact
However important we regard school life to be, there is no denying the fact
游客
2023-07-11
77
管理
问题
However important we regard school life to be, there is no denying the fact that children spend more time at home than in the classroom. Therefore, the great influence of the parents cannot be ignored or discounted by the teacher. They can become strong allies of the school personnel or they can consciously or unconsciously hinder (阻碍) and thwart(阻止) curricular objectives.
Administers have been aware of the need’ to keep parents acquainted with the newer methods used in schools. Many principals have conducted workshops explaining such matters as the reading readiness program, manuscript writing and developmental mathematics.
Moreover, the classroom teacher, with the permission of the supervisors, can also play an important role in enlightening parents. The informal tea and the many interviews carried on during the year, as well as new ways of reporting pupils’ progress, can significantly aid in achieving a harmonious interplay between school and home.
To illustrate, suppose that a father has been drilling Junior in arithmetic processes night after night. In a friendly interview, the teacher can help the parent elevate his natural paternal interest into productive channels. He might be persuaded to let Junior participate in discussing the family budget, buying the food, using a yardstick or measuring up at home, setting the clock, calculating mileage on a trip and engaging in scores of other activities that have a mathematical basis.
If the father follows the advice, it is reasonable to assume that he will soon realize his son is making satisfactory progress in mathematics, and at the same time, enjoying the work.
Too often, however, teachers’ conferences with parents are devoted to petty accounts of children’s misdemeanors, complaints about laziness and poor work habits, and suggestions for penalties and rewards at home.
What is needed is a more creative approach in which the teacher, as a professional adviser, plants ideas in parents’ minds for the best utilization of the many hours that the child spends out of the classroom.
In this way, the school and the home join forces in fostering the fullest development of youngsters’ capacities. [br] The central idea conveyed in the above passage is that______.
选项
A、home training is more important than school training in that a child spends so many hours with parents
B、teachers can and should help parents to understand the objectives of the school
C、parents need to realize how to cooperate with the teachers in educating their children
D、parents have unconsciously hindered and obstructed curricular objectives
答案
B
解析
主旨题。该题问文章的中心思想。纵观文章结构,第1段阐述学校加强与家长合作的意义;2~6段介绍了学校与家长应该如何合作以及现状;7~8段作者对改进这项工作提出了建议。因此,中心思想是论证学校教育与家庭有机结合的必要性和可行性。故,该题正确答案为[B]teachers can and should help parents to understand the objectives of the school。(教师能够并且应该帮助家长理解学校的教学目的。)[A]家庭教育比学校教育更重要,[C] 家长应该了解如何与学校合作,[D]家长不自觉地阻碍了学校教育目标的实现,这三项都是强调家长应该做的事情,而不是讲学校和家长的合作。可见[A]、[C]、[D]都不是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2827780.html
相关试题推荐
Ibelieveitisimportanttoinvestinnewmachinery____________(而不是把钱存入银行).r
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andtha
随机试题
Hecan’t______ignoranceashisexcuse;heshouldhaveknownwhatwashappening
Peoplewhoworknightshiftsareconstantlyfightingagainstan“internalcl
符号symbol
某公司持有有价证券的平均年利率为5%,公司的现金最低持有量为1500元,现金余额
下列字符中,ASC11码值最小的是A.a B.A C.x D.Y
A.常自汗出,夜卧更甚,心悸惊惕,短气烦倦,舌淡红,脉细弱B.泻痢无度,滑脱不禁
我国现阶段的社会保障体系中,主要针对劳动者的是( )A.社会保险 B.社会优
下列选项中,属于财政政策工具的是()。A.税收优惠 B.公开市场业务 C.
泥浆护壁钻孔灌注桩成孔时,下列做法正确的是( )。A.在成孔并一次清理完毕之后
一年轻人在打羽毛球时自己的球拍把额头碰破了一块皮,到某医院就医。接诊医生查看后,
最新回复
(
0
)