首页
登录
职称英语
Men are spending more and more time in the kitchen encouraged by celebrity c
Men are spending more and more time in the kitchen encouraged by celebrity c
游客
2023-07-10
37
管理
问题
Men are spending more and more time in the kitchen encouraged by celebrity chefs(名人厨师)like Gordon Ramsay and Jamie Oliver, according to a report from Oxford University.
The effect of the celebrity role models, who have given cookery a more manly image, has combined with a more general drive towards sexual equality, to mean men now spend more than twice the amount of time preparing meals than they did in 1961.
According to research by Prof. Jonatahn Gershuny, who runs the Centre for Time Research at Oxford, men now spend more than half an hour a day cooking, up from just 12 minutes a day in 1961.
Prof. Gershuny said: "The man in the kitchen is part of a much wider social trend. There has been 40 years of gender equality, but there is another 40 years probably to come."
Women, who a generation ago spent a fraction under two hours a day cooking, now spend just one hour and seven minutes — a dramatic fall, but they still spend far more time at the stove than men. Some critics say men have been inspired to pick up a spatula(锅铲)by the success of Ramsay, Oliver as well as other male celebrity chefs such as Hugh Fearnley-Whittingstall, Marco Pierre White and Keith Floyd.
The report, commissioned by frozen food company Birds Eye, also makes clear that the family meal is limping(缓慢前进)on in far better health than some have suggested, thanks in part to a resurgence(复兴)in cooking by some consumers. Two-thirds of adults claim that they come together to share at least three times a week, even if it is not necessarily around a kitchen or dining room table.
Anne Murphy, general manager at Birds Eye, said: "The evening meal is still clearly central to family life and with some saying family time is on the increase and the appearance of a more frugal(节俭的)consumer, we think the return to tradition will continue as a trend."
However, Prof. Gershuny pointed out that the family meal was now rarely eaten by all of its members around a table — with many "family meals" in fact taken on the sofa in the sitting room, and shared by completely different members of the family.
"The family meal has changed very substantially, and few of us eat — as I did when I was a child — at least two meals a day together as a family. But it has survived in a different format." [br] Another conclusion from the Birds Eye-commissioned report is that______.
选项
A、more and more families enjoy eating out
B、families prepare healthier food nowadays
C、the dinning room table has become unnecessary
D、family members share more meals than suggested
答案
D
解析
第6段首句先表明观点:全家一起在家用餐的情况发展得比一些人之前预想的要好,第2句进一步加以说明:三分之二的受访成年人表示,他们每周至少三次和家人一起在家用餐,即便不一定是围坐在厨房里或者餐桌旁。由此可知,家庭成员聚餐比人们认为的多,D)的表述与此一致,故为答案。文中说家庭聚餐日渐回归,而A)“越来越多的家庭喜欢外出就餐”与此表述相反,故排除。B)中的healthier“饭菜更健康”是对文中in farbetter health“全家一起在家用餐的情况发展得更好”的错误理解,故排除,据下文可知,家庭聚餐的地点从餐厅或餐桌转移到了沙发,但这并不是说餐桌已没有必要存在了,故排除C.
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2823501.html
相关试题推荐
Awindowinthekitchenwas______;therewasrubbisheverywhere,andthecurtai
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcaus
随机试题
Saks,611FifthAve.(MidtownEast/MurrayHill),near50thSt.,212-753-40
发于皮里膜外、筋肉骨节之间的,或软或硬、按之有囊性感的包块称为A、瘤 B、痰
有效教学的核心是( )。A.学生的参与积极性 B.教师的教学积极性 C.教
下图为法国浪漫主义代表作,其作者是()。 A.列宾 B.梵高 C.
造成紫外线灯管消毒效果下降的原因是A.室温20℃~40℃ B.灯管已使用110
下列有关审计取证具体方法的表述中,正确的有()A.外部调查分为现场调查和函证
患者,女性,45岁,因上呼吸道感染使用青霉素治疗,在用药后一周,出现发热、皮肤瘙
国外某研究机构针对网上购物行为进行调查,随机抽取2万名网络购物消费者,对其进行“
(2017年真题)关于毒品犯罪,下列哪些选项是正确的?A.甲容留未成年人吸食、注
下列关于普萘洛尔抗心律失常的描述,错误的是()A.降低窦房结的自律性 B.治疗
最新回复
(
0
)