首页
登录
职称英语
Some fish can swim in water below 0°C, low enough to freeze the blood of mos
Some fish can swim in water below 0°C, low enough to freeze the blood of mos
游客
2023-07-05
64
管理
问题
Some fish can swim in water below 0°C, low enough to freeze the blood of most creatures. However, some fish and insects can stay alive in the freezing water. One key to survival is a special protein in the fish’ s blood. The chemical is called the Antifreeze Protein, otherwise known as AFP and is commonly found in fish that live in cold waters.
What does AFP do in these fish? First, we need to understand what happens when water freezes. When the temperature of the water drops below -1.0°C, tiny particles of ice start forming in the water. Each particle becomes larger and then sticks to other particles, forming blocks of ice. Fish take in this water and tiny particles of ice also form inside a fish’s body. However, the AFP in the blood of the fish surrounds these particles, preventing them from sticking together to form bigger pieces of ice.
The application of AFP is promising. For example, AFP can be used to alter the taste and texture of ice-cream. It can also be used to store meat and vegetables more effectively by protecting food products from the formation of ice. Another application is in medical field, as AFP can help preserve organs for transplantation without freezing them. Scientists have known about AFP for more than 30 years, yet few of the technologies that use the AFP exist today. The process of getting the necessary amount of AFP from fish to make products was only recently discovered. Some companies in the United States and Canada have already made products using AFP, but they have yet to become popular. Although some researchers in Japan discovered that some local fish contained AFP and succeeded in creating AFP in the laboratory, more research is necessary. AFP tests will continue for these fish out of the water. [br] Which of the following statements is true?
选项
A、AFP was discovered more than three centuries ago.
B、Few scientists are interested in continuing research on AFP.
C、AFP can raise the temperature of any liquid.
D、Scientists are thinking of a variety of ways to use AFP.
答案
D
解析
细节题。短文第三段内容表明科学家正在研究AFP的多种用途,故选项D正确。根据Scientists have known about AFP for more than 30 years可排除选项A;根据文中提到的美国、加拿大、日本等国家的研究者都在研究AFP,可知选项B错误;选项C在文中没有提及。故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2811802.html
相关试题推荐
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
Whileit’seasyenoughtobrushoffafewsleeplessnightswithapotofcof
随机试题
Allthestudentsofthisuniversityhavefree______totheInternetviaabroad
Themoretimescientistsspenddesigningcomputers,themoretheymarvelat
在基础平面图中,只画出基础墙、柱及基础底面的轮廓线,其中基础底面的轮廓线应画成(
下列关于资产负债表的表述,其正确的有()。A.它反映一定时期内财务成果的报表
患者男,13岁。发热两周后,突然出现肢体软弱无力,并很快出现肌肉萎缩,皮肤干燥,
侵蚀性葡萄胎和绒毛膜癌均可发生于A:自然流产后 B:人工流产后 C:足月分娩
掌握知识是智力发展的基础,因此,掌握的知识越多,智力发展水平就越高,能力就越强
已经计提跌价准备的存货,只有价值上升导致可变现净值超过成本,则应在原已计提的存货
某工程,实施过程中发生如下事件: 事件2:项目监理机构编制监理规划时初步确定的
某工程现场临时用水总量Q=14.8L/s,管网中水流速度v=1.88m/s,该工
最新回复
(
0
)