首页
登录
职称英语
Man is endlessly inventive. But his greatest invention is non-invention, the
Man is endlessly inventive. But his greatest invention is non-invention, the
游客
2023-07-05
24
管理
问题
Man is endlessly inventive. But his greatest invention is non-invention, the skill of transmitting intact(完美无损的)and unchanged from one generation to the next the fundamental ways of doing things which he learned from the generation which preceded him. Children are conceived and reared, houses built, fish caught, and enemies killed in much the same way by most of the members of any society; and these patterns are maintained for relatively long periods of time. From the perspective of those in each new generation, and for the society as an enduring, historical entity(统一体), this process of cultural transmission yields enormous economy. Thanks to it, each generation need not rediscover at great cost in time and subject to great risk of failure, what those coming before have already learned. Not only is knowledge thus conserved, but the basis for communal life, resting on common information and understanding is thus established. Since all those in each generation receive more or less the same cultural
heritage
from the preceding generation, they can more easily relate to one another and more effectively coordinate their actions.
The grand total of all the objects, ideas, knowledge, ways of doing things, habits values, and attitudes which each generation in a society passes on to the next is what the anthropologist often refers to as the culture of a group. The transmission of culture is man’ s substitute for the instincts(本能)whereby most other living creatures are equipped with the means for coping with their environment and relating to one another. Yet it is more flexible than instinct, and can grow; that is, it can store new information, infinitely more rapidly than the process of mutation and biological evolution can enrich the instinctual storehouse of any other species. [br] In the last sentence of the passage, the author implies, but does not directly state, that______.
选项
A、human culture can further develop and grow
B、biological evolution can improve the instinct of creatures
C、Culture transmission is more flexible and can grow more rapidly than instinc
D、the instinct of living creatures may also grow, but at a much slower pace
答案
D
解析
推断题。短文最后一句Yet it is more flexible than instinct,and can grow;that is,it can store new information,infinitely more rapidly than the process of mutationand biological evolution can enrich the instinctual storehouse of any other species.看出选项A、B、C表述的内容都是作者明确指出的,而选项D the instinct of livingcreatures may also grow,but at a much slower pace作者并没有明确提出,只是一种暗示,故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2811557.html
相关试题推荐
[originaltext]Coffeecanbeconsideredoneofnature’sgreatestgifts.Itg
[originaltext]Coffeecanbeconsideredoneofnature’sgreatestgifts.Itg
Untiltheinventionofthemodernwashingmachine,mostpeoplewashedtheir
Untiltheinventionofthemodernwashingmachine,mostpeoplewashedtheir
Manisendlesslyinventive.Buthisgreatestinventionisnon-invention,the
Manisendlesslyinventive.Buthisgreatestinventionisnon-invention,the
Manisendlesslyinventive.Buthisgreatestinventionisnon-invention,the
Manisendlesslyinventive.Buthisgreatestinventionisnon-invention,the
Manisendlesslyinventive.Buthisgreatestinventionisnon-invention,the
Untiltheinventionofthemodernwashingmachine,mostpeoplewashedtheir
随机试题
Howmanypeoplewerekilledaccordingtooppositionsourcesbefore?[br][origi
Withtherapidspreadoftheinterneteverywhereintheworld,andthe【C1】_
Youdon’tneedmillionstobehappy.AtTheHappinessInstituteinAustralia,
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
班加罗尔的印度管理学院是下列哪位建筑师的作品?()A.C.柯里亚 B.多西
A.直线加速器 B.模拟定位器 C.X线治疗机 D.Co治疗机 E.放射
下列哪个部位施行局部麻醉时麻醉药内不宜加肾上腺素A、臂丛麻醉 B、椎管内麻醉
导尿法治疗的是癃闭A.肾阳衰惫证 B.水蓄膀胱急症 C.浊瘀阻塞证 D.肺
患儿女,2岁。突发高热,体温达40℃伴剧烈头痛、喷射性呕吐、颈项强直等脑膜炎症状
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)