首页
登录
职称英语
[originaltext] The United Nations just wrapped up an event focused on gender
[originaltext] The United Nations just wrapped up an event focused on gender
游客
2023-06-30
80
管理
问题
The United Nations just wrapped up an event focused on gender equality. Gender equality is the concept that men and women had exactly the same opportunities and rights in society, that they aren’t discriminated against based on gender.
Women in the United States have it better than many in the world. They aren’t forced into marriage at a young age. They can live in the house without their husband’s permission. They can pursue an education and vote. But there are ways the U.S. lags behind other nations.
Most obviously, paid maternity leave. Studies show it’s good for families and for businesses, which is why many countries insist on it. In France, for example, women are guaranteed at least 16 weeks paid maternity leave, 26 weeks if it’s their third child. New moms in Estonia get two full years of paid leave. Only four countries in the world do not guarantee any form of paid maternity leave. The United States is one of them.
Then, roughly 84 percent of countries, including Afghanistan, guarantee gender equality in their constitutions. The U.S. Constitution does not.
5 What did the event wrapped up by the UN focus on?
6 What do we learn about the women in the United States?
7 What are the conditions of gender equality outside the U.S.?
选项
A、They enjoy the same rights with men.
B、They are often forced to marry at a young age.
C、They have such rights as education and voting.
D、They usually don’t work after marriage.
答案
C
解析
题目询问美国女性的信息。新闻中说“她们可以追求受教育权利,享有投票权”,C与原文一致,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2796376.html
相关试题推荐
[originaltext]Duringa1995roofcollapse,afirefighternamedDonaldHerbe
[originaltext]Duringa1995roofcollapse,afirefighternamedDonaldHerbe
[originaltext]Whenpeoplesucceed,itisbecauseofhardwork,butluckhas
[originaltext]Mrs.Joneswasveryfondofsinging.Shehadaverygoodvoic
[originaltext]W:Nowyou’vebeenananimaldoctorforsomethirtyyears.Whatw
[originaltext]W:Nowyou’vebeenananimaldoctorforsomethirtyyears.Whatw
[originaltext]W:Nowyou’vebeenananimaldoctorforsomethirtyyears.Whatw
[originaltext]M:Ireallydon’tknowwhattodothissummer.Ican’taffordto
[originaltext]M:Ireallydon’tknowwhattodothissummer.Ican’taffordto
[originaltext]BANGKOK-ThailandisAsia’sbiggestproductionbaseforpirat
随机试题
______shefirstheardofthemanreferredtoasaspecialist.A、ThatwasfromSt
Writeanarticleofabout400wordsentitled"Piracy".Inthefirstparto
Accordingtothepassage,whatmakeswritingaresumedifficultisknowingwhat
下列各项不属于以融资对象为基础进行分类的是()。A.资本市场 B.外汇市场
债券内含报酬率的计算公式中不包含的因素是( )。A.债券面值 B.债券期限
下列关于贷款的质押与抵押的区别,错误的是( )。A.标的物的占有权是否发生转移
幼儿能运用的记忆策略有()。多选A.视觉复述 B.特征定位 C.归类
(2015年真题)下列药品中,属于酰胺类的脑功能改善及抗记忆障碍主要是( )。
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
关于FIDIC《施工合同条件》指定分包商的说法,正确的有()A:指定分包商由业主
最新回复
(
0
)