首页
登录
职称英语
ANDREW CARNEGIE, a 19th-century tycoon, famously said that "inherited wealth
ANDREW CARNEGIE, a 19th-century tycoon, famously said that "inherited wealth
游客
2023-06-30
51
管理
问题
ANDREW CARNEGIE, a 19th-century tycoon, famously said that "inherited wealth deadens talents and energies"—one reason why he gave most of his fortune to charity. Business research tends to support the Carnegie thesis. Companies controlled by heirs often underperform competitors that have professional managers. Except, apparently, in Japan.
A forthcoming paper in the Journal of Financial Economics finds not only that inherited family control is still common in Japanese business, but that family firms are "puzzlingly competitive" , outperforming otherwise similar professionally managed companies. ? These results suggest family control ’causes’ good performance rather than the converse,’’ say the authors.
Japan boasts some of the world’s oldest family-run businesses, and many family firms—-Suzuki, Matsui Securities, Suhtory—break the rule of steady dynastic decline. So how do Japanese firms do it? The answer, says the paper, is adoption.
Last year more than 81,000 people were adopted in Japan, one of the highest rates in the world.
But, amazingly, over 90% of those adopted were adults. The practice of adopting men in their 20s and 30s is used to rescue biologically ill-fated families and ensure a business heir, says Vikas Mehrotra, of the University of Alberta, the paper’s lead author. "We haven’t come across this custom in any other part of the world." Though the phenomenon has been previously documented, its impact on a company’s competitiveness has not.
Japan’s sliding birth rate has created many one-child families, and although daughters can manage the company back-office, in Japan its outward face must still be male, says Chieko Date. She is one of several marriage consultants who help match ambitious young men and the marriageable daughters of business families.
If the meetings go well, the men agree to drop their own surname and are adopted by their new bride’s family, becoming both the head of the clan and of its business. Ms. Date’s consultancy claims to have brokered 600 of these marriages, known in Japan as mukoyoshi (literally "son-in-law adoption"). Most of her clients are families who own small and medium-sized businesses. She says the union cannot be just a business transaction. If the couples do not like each other, both marriage and business will fail.
In theory, this gives family businesses access to the same-sized talent pool as a professionally managed firm would have, he writes, and may even induce a sturdier work ethic among biological children.
Frustratingly, the paper’s research stops in 2000. Mariko Fujiwara, a sociologist, says more Japanese parents are now willing to accept the end of the family line. But she adds that Japanese marriages will always have cultural and legal implications because the future of so many businesses depends on who takes them over. [br] What makes the author feel frustrated?
选项
A、More Japanese parents are now willing to accept the end of the family line.
B、The research stops in 2000.
C、If the couples do not like each other, both marriage and business will fail.
D、Adoption can not change the dynastic decline.
答案
B
解析
细节推断题。根据题干关键词the author feel frustrated可将答案定位在末段首句,明确指出,令作者沮丧的原因是研究的终止,因此选项B正确。选项A、C和D选项的陈述与作者沮丧没有必然联系。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2795518.html
相关试题推荐
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
[originaltext]Savingmoneyisafirststeptowardwealth.Puttingmoneyawa
[originaltext]Savingmoneyisafirststeptowardwealth.Puttingmoneyawa
[originaltext]Savingmoneyisafirststeptowardwealth.Puttingmoneyawa
ANDREWCARNEGIE,a19th-centurytycoon,famouslysaidthat"inheritedwealth
随机试题
Thenuclearageinwhichthehumanraceisliving,andmaysoonbedying,be
HowwouldsomeAsiansstarttheirconversationwhentheymeetforthefirsttime
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【46】______theconditions
某桥的多孔跨径总长为878m,此桥按照总长和跨径的分类,应当属于( )。A.特
SometimesIfeelthatbeingthemothero
()糖的变旋现象是指糖溶液放置后,旋光方向从右旋变成左旋或从左旋变成右旋。
男,43岁,抵抗力差,贫血,易反复感染,皮肤黏膜色素沉着明显:生化检查:血糖降低
相对生物利用度是指A.药物在进入体循环前部分被肝代谢B.一种药物的不同制剂在相同
庆于经营者年薪的说法,正确的是()A.经营者的年薪与工作责任,决策风险,经济效
建设工程施工质量验收中分项工程是按()划分的。A、主要工种 B、主要材料 C
最新回复
(
0
)