首页
登录
职称英语
[originaltext] More than 10,000 Thai farmers and villagers say they will con
[originaltext] More than 10,000 Thai farmers and villagers say they will con
游客
2023-06-30
71
管理
问题
More than 10,000 Thai farmers and villagers say they will continue their three-month-old protest in front of the government house in the capital Bangkok until their demands are met. The Thai cabinet on Tuesday endorsed a number of measures including a fund to compensate villagers made landless by dam constructions. But the protesters, who are mostly the poor from northeast Thailand said the measures passed by the government were vague and failed to address several key points, including land ownership disputes in two major provinces.
Questions 5 and 7 are based on the news report you have just heard.
5. How long did the protest last according to the news?
6. What’s the purpose of the fund endorsed by the Thai cabinet?
7. What were the farmers and villagers’ attitude toward the measures passed by the government?
选项
A、They accepted them because what they demanded has been met.
B、They partially accepted them.
C、They added some more demands to the measures.
D、They were not satisfied with them because the measures didn’t solve some very important problems.
答案
D
解析
本题考查对新闻内容的理解。新闻开篇就说到“农民为了政府的补偿办法已经抗议了3个月,而且他们还将继续抗议下去,直到政府满足他们的要求,”由此可见农民对政府的补偿措施是十分不满的,故选项A和B错误。后面新闻中提到“But the protesters,who are mostly the poor from northeast Thailand said the measures passed by the government were vague and failed to address several key points,including land ownership disputes in two major provinces.”,由此可知泰国东北部的贫穷农民认为政府的补偿办法十分模糊,而且有几处关键问题根本没有提及,可见农民并非想增加额外的要求,而只是要求把原来的补偿办法说清楚,因此选项D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2795438.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Tom,Iheardyoufailedthetennismatch.What’swrongwithyo
[originaltext]W:Ithinktheairinthecityisseriouslypolluted.Itishorri
[originaltext]W:Ithinktheairinthecityisseriouslypolluted.Itishorri
[originaltext]W:Ithinktheairinthecityisseriouslypolluted.Itishorri
[originaltext]W:Ididn’texpectthedormitorytobesonoisy.Theremustbeso
[originaltext]W:Ididn’texpectthedormitorytobesonoisy.Theremustbeso
[originaltext]W:Ididn’texpectthedormitorytobesonoisy.Theremustbeso
随机试题
Aspirinisoneofthesafestandmosteffectivedragsinventedbyman.Them
Myneighbor______herowndaughterasanexcellentsecretary!A、acquaintedB、intr
Youshouldnotfearspidersbecauseoftheirpoison.OfallthespidersinNorth
临边作业的防护栏杆应由横杆、立杆及高度不低于( )的挡脚板组成。A.150mm
3岁半小儿,脸色渐苍白3年,脾肋下4cm,Hb52g/L,WBC7.5×10
宫颈黏液检查见羊齿状结晶提示( )A.体内无雌、孕激素 B.体内有一定量的雌
对医术与医德之间关系的理解有误的是A."医乃仁术" B.有能力做的就应该去做
某机构投资者与某证券公司签订了证券交易委托代理协议,按照证券交易品种开立了股票交
根据《水利工程建设项目施工监理规范》,施工监理在工程资金控制方面的工作不包括(
建设工程项目管理规划是指导项目管理工作的纲领性文件。关于建设工程项目管理规划的编
最新回复
(
0
)