首页
登录
职称英语
[originaltext] If I could go back in history and live when I liked, I wouldn
[originaltext] If I could go back in history and live when I liked, I wouldn
游客
2023-06-29
69
管理
问题
If I could go back in history and live when I liked, I wouldn’t go back very far. (16 - 1) In fact, I’d like to relive a period I’ve already lived—the 1960s.
(16-2) I was in my twenties, and everything was being renewed. People would come in out of a formal and almost Victorian attitude, and you really felt anything was possible. (17) Meeting people was the thing, and you went to coffee bars where you met friends and spent the evening. The cinema, the theater, all that was very exciting with new things coming out. In fact, we seemed to be out, all the time! (18) I don’t really remember working—of course, I was a student—or sitting around at home very much. That just wasn’t what the scene was, even eating! It was the first time ordinary people started going out to eat. We were beginning to be adventurous about food, but we were more interested in meeting people than in eating or drinking. And dress, yes, that was the revolution. I mean, girls went around in really short skirts, and wore flowers in their hair. And men were in jeans, and could wear their hair long, too. It was a wonderful period. It was like living in an age you could never have imagined, and that never has come back. We didn’t have much money, but it didn’t matter. And there was plenty of opportunity to do whatever you felt like doing.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. Why does the speaker say he would like to relive the 1960s?
17. What does the speaker say was the most popular thing to do at that time?
18. What do we learn about the speaker?
选项
A、Everything seemed to be changing.
B、People were formal and disciplined.
C、People were excited to go traveling overseas.
D、Things from the Victorian era came back alive.
答案
A
解析
浏览四个选项,从选项中的changing,formal and disciplined,go travelling overseas,Victorian era,came back alive等词可推测,此题与某个时代的事物变化或者人们的生活状态有关。题干问的是为什么作者说他想要再体验一下20世纪60年代。短文开头作者提到如果历史可以倒流,并且可以生活在自己喜欢的时代,他会生活在离现在不远的时代——20世纪60年代。接着他谈到那时他二十几岁,一切都正在更新。change与renew是同义转换,故答案为A。B项(人们言谈举止正式,遵守纪律),C项(人们乐于海外旅行),D项(维多利亚时代的事物复苏)文中均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2793448.html
相关试题推荐
[originaltext]M:TheuniversityisgoingtoholdanEnglishSpeechContest.Man
[originaltext]M:TheuniversityisgoingtoholdanEnglishSpeechContest.Man
[originaltext]M:TheuniversityisgoingtoholdanEnglishSpeechContest.Man
[originaltext]M:TheuniversityisgoingtoholdanEnglishSpeechContest.Man
[originaltext]M:TheuniversityisgoingtoholdanEnglishSpeechContest.Man
[originaltext]M:TheuniversityisgoingtoholdanEnglishSpeechContest.Man
[originaltext]W:Simon,couldyoureturnthetoolsIlentyouforbuildingthe
[originaltext]W:Simon,couldyoureturnthetoolsIlentyouforbuildingthe
[originaltext]M:Wehavetime,don’twe?Everytimewe’vegoneonatrip,we’ve
[originaltext]M:Wehavetime,don’twe?Everytimewe’vegoneonatrip,we’ve
随机试题
He______himselfbitterlyforhismiserablebehaviorthatevening.A、repealedB、re
America’sFederalReservecutinterestratesbyanotherquarter-point,to3.
There’saschooloflinguisticsthatbelieveslanguagelearningbeginswitha
招标人可以对已发出的资格预审文件进行澄清或者修改,但是应当在提交资格预审申请文
NK细胞的生物学作用包括A、特异性杀伤作用 B、ADCC作用 C、免疫复合物
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
《隔离开关分合闸位置“双确认”改造技术规范》中接收装置应具有姿态传感器故障就地指
2010年8月,A市B房地产开发公司通过合法方式,在该市城市规划区内,取得了一块
()是指本国货币与其他国家货币之间维持一个固定比率,汇率波动只能限制在一定范围
根据爆破说明书编制的爆破图表,不包括()。A.炮孔布置图 B.雷管内部装药结
最新回复
(
0
)