首页
登录
职称英语
[originaltext] British police say a second man has been arrested in connecti
[originaltext] British police say a second man has been arrested in connecti
游客
2023-06-26
64
管理
问题
British police say a second man has been arrested in connection with failed bomb attacks Thursday on the London transport system. Officials say the man was arrested Friday in the same south London area where police arrested another suspect earlier in the day. Also Friday police shot and killed a man at an underground train station in the same area. Officials say the shooting was linked to the investigation. Police have released pictures of four men suspected of attempting to explode bombs on subway trains and a bus.
An earthquake hit parts of Japan near Tokyo Saturday. The earthquake injured at least 18 people. At least one building in the Japanese capital was damaged. The Haneda and Narita airports closed temporarily to check for damage. Officials stopped some of the Japanese high-speed trains after the earthquake. Japanese officials say the earthquake did not cause any tsunamis.
North Korea says it does not need to meet directly with Japan during 6-party nuclear talks next week. The official North Korean news agency reported a North Korean objection to Japan’s demands that the talks include North Korea’s kidnapping of Japanese citizens during the Cold War period that followed World War II. A South Korean diplomat said Friday that the talks would involve only nuclear disarmament and not other issues. He said the countries taking part in the talks have agreed that North Korea’s human rights record should not be discussed.
22. How many suspects have been arrested related to failed bomb attacks Thursday in London?
23. What was not the result of the earthquake in Japan?
24. What would be the key subject of the 6-party talks?
25. What is Japan’s demand for the 6-party talks?
选项
A、North Korea’s kidnapping of Japanese citizens during the Cold War period.
B、Measures to improve human rights in the six countries.
C、Economic cooperation between the six countries.
D、Korean Peninsula nuclear issue.
答案
D
解析
第3则新闻称:一位韩国外交官星期五说,会谈只讨论解除核武器的问题,没有别的议题。六方会谈的核心议题是D,即朝鲜半岛的核问题。四个选项均为名词词组,由选项中的关键词(尤其是专有名词)来看,本题可能问六国共同关注的问题。短文中虽提到A,但它不是key subject,故可排除A。由短文中的用词only...and not other issues可以断定语义重心,从而得出答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2784764.html
相关试题推荐
[originaltext]Mathewlivedinabigcity,andalwayshadhishaircutbyth
[originaltext]W:Goodmorning.Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
[originaltext]W:Goodmorning.Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
[originaltext]Chinesegovernmentisreadytocarryoutitsfirstnationals
[originaltext]InasuburbinnorthernJohannesburgSouthAfrica,LorraineM
[originaltext]InasuburbinnorthernJohannesburgSouthAfrica,LorraineM
[originaltext]Spain’sKingJuanCarlos,beinganemperorfor32years,turn
该中心将作为一个连接科学家需求与技术研究及发展的桥梁。Thecenterwillactasabridgeconnectingscientists
[originaltext]Sinceaunionrepresentativevisitedourcompanytoinformus
[originaltext]Sinceaunionrepresentativevisitedourcompanytoinformus
随机试题
Sincelastyear,she______ofthelongdistance.A、havecoveredthreefifthB、ha
Whathappenstothephonecall?[br]WhenwillDickandAlisonmeetagain?[orig
Childrenareinneedofadoptionbecausesomebirthparentsareunableorun
[originaltext]M:Wouldyoupleasepassmethebook?[/originaltext][audioFiles]2
[originaltext]W:Wouldyouliketohavealookatourfactory?M:Sure,I’dlov
下面可提供安全电子邮件服务的是()。 A.RSA B.SSL C.SE
艺术作品的( )是统一和不可分割的有机体。A.色彩和画面 B.表现和形式
能产生溶血作用的细菌毒素是A、链球菌红疹毒素B、肉毒梭菌毒素C、产气荚膜梭菌
(2015年真题)甲公司是一家一级建筑施工企业,委托乙公司进行塔吊等特种设备的安
母线的作用是汇集、分配和传输电能。母线按材质划分有()。A.镍合金母线
最新回复
(
0
)