首页
登录
职称英语
The phrase almost completes itself; midlife crisis. It’s the stage in the mi
The phrase almost completes itself; midlife crisis. It’s the stage in the mi
游客
2023-06-24
28
管理
问题
The phrase almost completes itself; midlife crisis. It’s the stage in the middle of the journey when people feel youth vanishing, their prospects narrowing and death approaching.
There’s only one problem with the cliche (套话). It isn’t true.
"In fact, there is almost no hard evidence for midlife crisis other than a few small pilot studies conducted decades ago," Barbara Hagerty writes in her new book, Life Reimagined. The bulk of the research shows that there may be a pause, or a shifting of gears in the 40 s or 50 s, but this shift "can be exciting, rather than terrifying".
Barbara Hagerty looks at some of the features of people who turn midlife into a rebirth. They break routines, because "autopilot is death". They choose purpose over happiness—having a clear sense of purpose even reduces the risk of Alzheimer’s disease. They give priority to relationships, as careers often recede (逐渐淡化).
Life Reimagined paints a picture of middle age that is far from gloomy. Midlife seems like the second big phase of decision-making. Your identity has been formed; you’ve built up your resources; and now you have the chance to take the big risks precisely because your foundation is already secure.
Karl Barth described midlife precisely this way. At middle age, he wrote, "the sowing is behind; now is the time to reap. The run has been taken; now is the time to leap. Preparation has been made; now is the time for the venture of the work itself."
The middle-aged person, Barth continued, can see death in the distance, but moves with a "measured haste" to get big new things done while there is still time.
What Barth wrote decades ago is even truer today. People are healthy and energetic longer. We have presidential candidates running for their first term in office at age 68, 69 and 74. A longer lifespan is changing the narrative structure of life itself. What could have been considered the beginning of a descent is now a potential turning point—the turning point you are most equipped to take full advantage of. [br] What does the author say about midlife today?
选项
A、It is more meaningful than other stages of life.
B、It is likely to change the narrative of one’s life.
C、It is more important to those with a longer lifespan.
D、It is likely to be a critical turning point in one’s life.
答案
D
解析
推理题。最后一段最后一句指出,本来会被视作开始走下坡路的时期,现在成了一个潜在的转折点——在这一转折点,人们已经做好准备充分利用这一时期。由此可知,作者认为中年是一个人生命中的关键转折点,故答案为D。A项原文未提及,故排除。B项与原文不符,最后一段第三句指出,寿命的延长改变了人生本身的叙事结构,并不是改变人们对生活的叙述,故排除。原文未提到中年对于寿命较长的人更重要,故排除C项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2779839.html
相关试题推荐
There’sNoPlaceLikeHome[A]Onalmostanynightofthe
There’sNoPlaceLikeHome[A]Onalmostanynightofthe
There’sNoPlaceLikeHome[A]Onalmostanynightofthe
There’sNoPlaceLikeHome[A]Onalmostanynightofthe
There’sNoPlaceLikeHome[A]Onalmostanynightofthe
Theearliestprocessofmakingpaperwasdonealmost5,000yearsagoinEgyp
Theearliestprocessofmakingpaperwasdonealmost5,000yearsagoinEgyp
Theearliestprocessofmakingpaperwasdonealmost5,000yearsagoinEgyp
FormanypeopleintheU.S.,sportsarenotjustforfun.Theyarealmosta
FormanypeopleintheU.S.,sportsarenotjustforfun.Theyarealmosta
随机试题
【B1】[br]【B2】A、cycleB、periodC、circleD、roundA本题考查语篇衔接知识。thiscycle回指一开始的norm
某装饰公司于2015年10月在某市承接了新楼装修项目,根据需要,该公司将该项目的
男孩,8岁,12月份发病,因发热2天、伴头痛及呕吐1天、抽搐1次入院。查体:昏睡
关于基金的份额拆分,以下说法正确的()。A.基金可以通过份额拆分突破合格投资者额
根据上述资料,下列说法不正确的是A.2003年我国外商直接投资的合同外资
下列蛋白质中甘油三酯含量最多的是A.HDL B.LDL C.VLDL D.
下列选项中不属于第二版巴塞尔协议第一支柱覆盖的风险是()。A.操作风险 B.
急性应激障碍的主要症状包括()。 (A)言语混乱(B)快感缺失 (C)定
当国际收支出现逆差时,一国之所以采用本币贬值的汇率政策,是因为本币贬值以后,以外
冷拔低碳钢丝进场验收时,除应对质量说明书、包装、标志等进行检查外,还应逐盘进行(
最新回复
(
0
)