首页
登录
职称英语
[originaltext]M: I think that intermarriage is a good idea. After all, we are l
[originaltext]M: I think that intermarriage is a good idea. After all, we are l
游客
2023-06-23
62
管理
问题
M: I think that intermarriage is a good idea. After all, we are living in a cosmopolitan country. We have so many different races living together peacefully, don’t we?
W: Personally, I feel that it is not a very sound idea. It is difficult for two people of entirely different religions to live and share a life together. They will face so many problems that it would be better if they don’t get married in the first place. M: Of course there will be problems. Even two people of the same religion have problems. It is the same in this case, except that it will be slightly more difficult, I guess.
W: I agree with you, Henry. Marriage thrives on a give-and-take policy, so a couple will have to learn to adapt to each other’s custom and traditions.
M: That’s right. Married people should be more tolerant towards each other and be willing to learn about each other’s religion. Only then can understanding and acceptance be achieved ultimately.
W: You talk as if it were very simple. I know it isn’t, as I am a child of a mixed marriage.
M: All right, you tell us why it isn’t.
W: If two people of different religions marry, they should be prepared for the consequences. It is only after marriage that the vast differences in the cultures begin to show. Little things, from food and clothes to bigger aspects like religious beliefs, tend to clash, leading eventually to a rift.[11]It may lead to a big gap between the parents; all their children may suffer a lot in between.
M: You have a point there, but I can also tell you of several such couples who are living happily together. Actually, intermarriage can lead to happiness or sorrow, depending on how it is handled.
9. What is the woman’s attitude towards intermarriage?
10. How can couples of different religions achieve understanding and acceptance, according to the man?
11. What consequences may the intermarriage most probably cause?
选项
A、By handling problems properly.
B、By means of mutual confidence.
C、By means of mutual tolerance.
D、By talking with each other frequently.
答案
C
解析
细节题。对话中男士提到已婚人士相互之间应该更加宽容并且乐意了解对方的宗教信仰,只有这样夫妻双方才能相互理解,互相接受,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2777206.html
相关试题推荐
[originaltext]Theice-creamsundaeisanoriginalAmericandish.Icecreami
[originaltext]Theice-creamsundaeisanoriginalAmericandish.Icecreami
[originaltext]W:Goodmorning,Mr.Pitt.Dositdown.M:Thankyou.W:Firstof
[originaltext]W:Goodmorning,Mr.Pitt.Dositdown.M:Thankyou.W:Firstof
[originaltext]M:Hello.W:Hello,welcometo"Advice"radioprogram.What’syou
[originaltext]M:Hello.W:Hello,welcometo"Advice"radioprogram.What’syou
[originaltext]AMoscowcompanyisnowmarketing"SleepBoxes"—mobileboxesw
[originaltext]Honduranauthoritiesdevotedtotheprotectionofchildrenand
[originaltext]Honduranauthoritiesdevotedtotheprotectionofchildrenand
[originaltext]Whenyougotoacollegeorhighschoolsportsevent,youcan
随机试题
【B1】[br]【B20】A、relationB、knowledgeC、contrastD、standardC固定短语,bycontrast表示“
______thestorm,westillarrivedatourdestinationontime.A、ButforB、Inspit
Whatisthemainreasonforhavingthefair?[originaltext]W:Areyougoingtot
[originaltext][9]Diamondsweremadeasaresultofgreatvolcanicheatand
麻黄碱经营企业负责A.本市及邻近市麻黄碱的供应 B.本市麻黄碱的供应 C.本
男性,25岁,上腹痛2小时,不伴恶心、呕吐,查体发现右下腹麦氏点固定压痛,结肠充
患者男,46岁,近期因不明原因发热、腹泻入院治疗。入院后,在进行辅助检查时,发现
住宅专项维修资金的使用,应当遵循()的原则。A:平均分摊、公开透明、权利与义务相
关于国家基本药物补偿规定,说法错误的是A.建立多渠道补偿机制 B.落实专项补助
下列各项中,一般属于约束性固定成本的有( )。A.高新科技研发保险费用 B.
最新回复
(
0
)