首页
登录
职称英语
[originaltext] The world’s largest aircraft has taken to the skies for the fi
[originaltext] The world’s largest aircraft has taken to the skies for the fi
游客
2023-06-22
93
管理
问题
The world’s largest aircraft has taken to the skies for the first time. (5) The Airlander 10 spent nearly two hours in the air, having taken off from Cardington airfield in Bedfordshire. During its flight, it reached 3,000 feet and performed a series of gentle turns all over a safe area. The aircraft is massive as long as a football field and as tall as six double-decker buses and capable of flying for up to five days. (6) It was first developed for the U.S. government as a long-range spy aircraft but was abandoned following budget cutbacks. (7) The aircraft cost £25 million and can carry heavier loads than huge jet planes while also producing less noise and emitting less pollution. The makers believe it’s the future of aircraft and one day we’ll be using them to go places, but there’s still a long way to go. The Airlander will need to have 200 hours flying time before being allowed to fly by the Aviation Administration. If it passes, though we can hope we’ll all get some extra leg room.
Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.
5. What do we learn about the first flight of the Airlander 10?
6. What caused the U.S. government to abandon the Airlander 10 as a spy aircraft?
7. What is the advantage of the Airlander 10 over huge jet planes?
选项
A、Engineering problems.
B、The air pollution it produced.
C、Inadequate funding.
D、The opposition from the military.
答案
C
解析
浏览四个选项,从选项中的problems, pollution, inadequate funding, opposition等词可推测,此题与某事的原因有关。题干问的是什么导致美国政府放弃把天空登陆者10号当作间谍飞机。新闻中间部分提到,最初天空登陆者10号是作为政府的远程间谍飞机而被研发的,但由于预算缩减,美国政府就放弃了这一做法。由此可知,美国政府放弃的原因是资金不足,故答案为C。A项(工程问题)、B项(它造成的空气污染)和D项(军队的反对)新闻中均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2772860.html
相关试题推荐
[originaltext]Somediseasesareinfectious—likecoldsandfluButwhatabou
[originaltext]Somediseasesareinfectious—likecoldsandfluButwhatabou
[originaltext]Somediseasesareinfectious—likecoldsandfluButwhatabou
[originaltext]Climatechangeismakingitharderthanusualforscientists
[originaltext]I’mgladtoseesomanyofyouhere.We’vebecomereallyalar
[originaltext]W:Hello?M:Hi,Jessica?W:Oh,hi,Mike.What’sup?M:Sorryto
[originaltext]W:Hello?M:Hi,Jessica?W:Oh,hi,Mike.What’sup?M:Sorryto
[originaltext]W:Hello?M:Hi,Jessica?W:Oh,hi,Mike.What’sup?M:Sorryto
[originaltext]W:Hi,Mr.JohnsoaWhendoyouusuallygetup?M:[8]Iusuallyge
[originaltext]Parentsarebeingurgedtodownloadafreeappwhichtellsth
随机试题
Whatwasthewoman’sjob10yearsago?[originaltext](W:)Well,I’dlovetosh
REHABILITATE:ADDICTION::A、succor:woundB、persist:desolationC、disregard:d
Ihatedriving.Ihatethetraffic,theconfusingdesignofhighwaysinmyc
Itisimpossibleforparentsto______theirchildrenfromeverydanger.A、protect
A.主要扩张冠状动脉,增加氧供 B.降低前负荷 C.增加心肌收缩力 D.降
债券挂钩类理财产品主要是指在( )和( )上进行交换和交易,并由银行发行的理
老师将自己的负能量带入课堂上:你怎么看?
以下项目应计提折旧的是()。A.经营租入的固定资产 B.已提足折旧继续使用的固
下列属于金融远期合约的有()。A:远期货币期货B:远期股票期货C:远期股票指
装配式混凝土建筑预制构件进场时需检查( )。A.生产记录 B.质量验收记录
最新回复
(
0
)