首页
登录
职称英语
[originaltext] Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a repu
[originaltext] Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a repu
游客
2023-06-19
47
管理
问题
Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a reputation for its longevity. By the 1970s, the Japanese were the longest living of any population in the world. Although genetic and cultural factors like diet certainly contributed to the long life span of the Japanese, (23) it was the country’s universal health care that was largely responsible for boosting quality of life and increasing the country’s life expectancy. (24) Even though Japan continues to have the highest life expectancy in the world, it is on track to be outpaced by other long-living countries, like Sweden, Italy and Australia. Researchers believe that relatively high rates of tobacco use, changes in diet and the rising rate of suicide are contributing to Japan’s slowing declines in rates of adult mortality. Physical illness is not the only drag on the country’s life expectancy: More than 30 000 Japanese people take their own lives each year, perhaps the continuing aftereffects of the 1997 financial crisis. Given the suicide rate’s close association with unemployment rates, it seems likely that this negative socioeconomic background is associated with the suicide trend in Japan. (25) Still, the biggest health challenge facing the Japanese is related to lifestyle factors like cigarette smoking, obesity and uncontrolled blood pressure—all of which contribute to chronic health problems that tax the public health care system. That system is already strained by the demand of an aging populace—23% of the Japanese population is aged 65 years or older, a proportion that is projected to grow to 40% by 2050. 23. What is the main reason for Japan’s long life span?
24. What do we learn about Japanese people today?
25. What is the most important factor that leads to Japanese health problems?
选项
A、They are overtaken by Swedes in longevity.
B、They still have the longest life span.
C、Most Japanese youngsters quit smoking.
D、They pay attention to their health.
答案
B
解析
短文中提到,尽管日本人仍然是世界上寿命最长的民族。但是瑞典、意大利和澳大利亚人的寿命将会超过日本人。由此可知,目前日本人的寿命仍然是最长的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2764034.html
相关试题推荐
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]Asinglecigarettesoldonastreetcornermaynotcostalot:
随机试题
[originaltext](9)Manydaysseemtobringnumeroustasksandresponsibilitie
Sleepingtoolittleorfortoolongagesthebrainbyuptosevenyears.Get
[originaltext]Whatdoyouliketodoinyoursparetime?[/originaltext][origin
对于工程量清单中列有但承包人未报价的项目,合同实施中( )支付工程款。A.仍应
设向量α与向量β的夹角θ=π/3,模|α|=1,|β|=2,则模|α+β|等于(
下列指标中能够衡量商业银行所有者投入资本所形成权益的获利水平的是()。A
伤寒杆菌的下列特点中哪项是错误的A.沙门菌属D群,G带鞭毛杆菌 B.在水中存活
有关膀胱癌术后膀胱灌注化疗的描述,不正确的是A.适用于能憋尿病人 B.可预防复
以下哪项为抢救急性中毒病人的首要护理目标A.终止毒物继续吸收 B.维持正常生命
现浇预应力混凝土水池施工要求封锚混凝土强度等级不得低于( )。A.C30 B
最新回复
(
0
)