首页
登录
职称英语
Back in 1975, economists plotted rising life expectancies against countries’
Back in 1975, economists plotted rising life expectancies against countries’
游客
2023-06-18
14
管理
问题
Back in 1975, economists plotted rising life expectancies against countries’ wealth, and concluded that wealth itself increases longevity. It seemed self-evident: everything people need to be healthy—from food to medical care—costs money.
But soon it emerged that the data didn’t always fit that theory. Economic upturns didn’t always mean longer lives. In addition, for reasons that weren’t clear, a given gain in gross domestic product (GDP) caused increasingly higher gains in life expectancy over time, as though it was becoming cheaper to add years of life. Moreover, in the 1980s researchers found gains in literacy were associated with greater increases in life expectancy than gains in wealth were. Finally, the more educated people in any country tend to live longer than their less educated fellow citizens. But such people also tend to be wealthier, so it has been difficult to untangle which factor is increasing lifespan.
Wolfgang Lutz and his colleagues have now done that by compiling average data on GDP per person, lifespans, and years of education from 174 countries, dating from 1970 to 2010. They found that, just as in 1975, wealth correlated with longevity. But the correlation between longevity and years of schooling was closer, with a direct relationship that did not change over time, the way wealth does. When the team put both these factors into the same mathematical model, they found that differences in education closely predicted differences in life expectancy, while changes in wealth barely mattered.
Lutz argues that because schooling happens many years before a person has attained their life expectancy, this correlation reflects cause: better education drives longer life. It also tends to lead to more wealth, which is why wealth and longevity are also correlated. But what is important, says Lutz, is that wealth does not seem to be driving longevity, as experts thought—in fact, education is driving both of them.
He thinks this is because education permanently improves a person’s cognitive abilities, allowing better planning and self-control throughout the rest of their life. This idea is supported by the fact that people who are more intelligent appear to live longer. [br] In which part does education play permanently?
选项
A、It enables people to have better planning and self-control.
B、It always leads to a longer but not necessarily richer life.
C、It helps people acquire time-managing and learning habits.
D、It improves people’s imaginative and innovative abilities.
答案
A
解析
细节辨认题。由题干中education和permanently定位至第五段第一句。第五段继续介绍卢茨的观点。他认为,教育之所以能够推动财富和长寿,是因为教育能永久地提高一个人的认知能力,让他们的余生有更好的计划和自我控制能力。A)选项符合文章描述,故本题答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2762717.html
相关试题推荐
AfederaljudgeinCaliforniahasdismissedalawsuitagainsttheCoca-Co
AfederaljudgeinCaliforniahasdismissedalawsuitagainsttheCoca-Co
Backin1975,economistsplottedrisinglifeexpectanciesagainstcountri
Backin1975,economistsplottedrisinglifeexpectanciesagainstcountri
Backin1975,economistsplottedrisinglifeexpectanciesagainstcountri
Backin1975,economistsplottedrisinglifeexpectanciesagainstcountri
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackofb
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackofb
[originaltext][1]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalack
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackof
随机试题
[originaltext]Excuseme,sir.WhereisDr.Brown’soffice?[/originaltext][audi
[originaltext]M:Timetoeat!W:Coming.Oh,I’mstarving.Ohyuck!What’sthat
[audioFiles]audio_eufm_j01_169(200910)[/audioFiles]A、Shewasn’treallystudying
Advertisingisaformofselling.Forthousandsofyearstherehavebeenind
原始投资额不同,特别是项目计算期不同的多方案比较决策,最适合采用的评价方法是()
下列几个试卷分析的因素属于测验有效性的是( )。A.信度 B.效度 C.区
一患者全身起红斑2天,剧痒,伴有发热,体温39.6℃,查体:面、颈、躯干、四肢有
属于袢利尿剂的是 A.双氢卑尿塞B.呋塞米C.安体舒通D.阿米洛利
贷款期限为()的实行合同利率,遇法定利率调整不分段计息,执行原合同利率。A:2个
补中益气丸的药物组成有A.炙黄芪、党参、炒白术 B.炙黄芪、人参、炒白术 C
最新回复
(
0
)