首页
登录
职称英语
共用题干 Global Warming1.Smoke is clouding
共用题干 Global Warming1.Smoke is clouding
练习题库
2022-08-02
59
问题
共用题干Global Warming
1.Smoke is clouding our view of global warming,protecting the planet from perhaps threequarters of the greenhouse(温室)effect. That might sound like good news,but experts say that as the cover diminishes in coming decades,we are facing a dramatic increase of warming that could be two or even three times as great as official best guesses.
2.This was the dramatic conclusion reached last week at a workshop in Dahlem,Berlin,where top atmospheric scientists got together,including Nobel prize winner Paul Crutzen and Swedish scientist Bert Bolin,former chairman of the UN's Intergovernmental Panel on Climate Change(IPCC).
3. IPCC scientists have suspected for a decade that aerosols(浮质)of smoke and other partidles from burning rainforest,crop waste and fossil fuels are blocking sunlight and counteracting the warming effect of carbon dioxide(二氧化物)emissions. Until now,they reckoned that aerosols reduced greenhouse warming by perhaps a quarter,cutting increases by 0.2℃.So the 0.6℃of warming over the past century would have been 0.8℃without aerosols.
4.But the Berlin workshop concluded that the real figure is even higher—aerosols may have reduced global warming by as much as three-quarters,cutting increases by 1.8℃.If so,the good news is that aerosols have prevented the world getting almost two degrees warmer than it is now. But the bad news is that the climate system is much more sensitive to greenhouse gases than previously guessed.
5.As those gases are expected to continue accumulating in the atmosphere while aerosols stabilize or fall,that means"dramatic consequences for estimates of future climate change",the scientists agreed in a draft report from the workshop.The increase of greenhouse gases_______.A: will influence future climate changeB:was somewhat surprisingC:will rise rapidlyD:was known to US allE:was much higher than had been expectedF:will drop dramatically
选项
The increase of greenhouse gases_______.
A: will influence future climate change
B:was somewhat surprising
C:will rise rapidly
D:was known to US all
E:was much higher than had been expected
F:will drop dramatically
答案
A
解析
文章第二段指出,结论是由杰出的大气科学家得出的。“杰出的科学家” 即权威科学家。
文章第三段提到了对浮质所产生的影响进行的计算,这个计算先于第四段所提及的计算,因而,被称为“先前的”计算。
柏林研讨会得出的结论是:真正的数字比这还要高——浮质可能已经把全球气候变暖的程度减少了四分之三。因此,本段讲的是柏林研讨会的佑算。
第五段讲的是科学家们关于浮质对气候变化影响的一致性的看法。
见文章第一段。
本题翻译:“柏林讨论会的结论有点令人吃惊”。因为这个结论认为:“浮质可能已经把全球气候变暖的程度减少了四分之三。”
文章第四段指出:然而,柏林研讨会得出的结论是,真正的数字比这还要高,“比这还要高”是说比第三段推测的数字要高,也就比人们预期的要高。
文章的最后一段提到了这个问题:温室气体在大气里不断聚积对未来气候变化的预测产生惊人的后果。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1502468.html
本试题收录于:
综合B题库综合类分类
综合B
综合类
相关试题推荐
共用题干 某房地产中介公司发现A市中某大型小区有大量的空置房并有许多客户要求购
共用题干 某房地产中介公司发现A市中某大型小区有大量的空置房并有许多客户要求购
共用题干 调查显示,某市A区高等院校和科研院所密集地区,高校教师和科研人员近年
共用题干 调查显示,某市A区高等院校和科研院所密集地区,高校教师和科研人员近年
共用题干 某房地产经纪公司在某城市开设了二十多家连锁店,各连锁店之间房源和客源
共用题干 某房地产经纪公司在某城市开设了二十多家连锁店,各连锁店之间房源和客源
共用题干 某房地产经纪公司在某城市开设了二十多家连锁店,各连锁店之间房源和客源
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得一居住用地的开发权,经过市场调
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得一居住用地的开发权,经过市场调
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得一居住用地的开发权,经过市场调
随机试题
Johnplantedsometreesinfrontofthehouse.Sometrees______infrontoftheh
In1993,amallsecuritycameracapturedashakyimageoftwo10-year-oldbo
ThefollowingwritersareallcriticalrealistwritersEXCEPTA、WilliamThackeray
作为中国最早的教育中心和科学研究中心,北京大学聚集了中国优秀的专家学者,不断开拓创新,改造发展,以培养出的高质量人才所做出的高水平科学成果深刻影响和推动
Probablyatnotimeinhislifeistheaverageindividualmorelikelytobe
下列选项中,对于“地秧歌”表述正确的是:()A.流传于东北等地的农村地区,以东
关于初始直接费用,下列说法中正确的有( )。 Ⅰ.承租人融资租赁业务发生的初
共用题干 甲、乙预谋修车后以假币骗付。某日,甲、乙在某汽修厂修车后应付款4,8
下列关于资产质量状况的指标的表述,正确的是()。A.如果企业存在的坏账准备
在10kV配电室,选用外形尺寸为800mm×1500mm×2300mm(宽×深×
最新回复
(
0
)