首页
登录
职称英语
共用题干 第二篇XerographyFor a long time Chest
共用题干 第二篇XerographyFor a long time Chest
考试题库
2022-08-02
269
问题
共用题干第二篇
Xerography
For a long time Chester Carison carried around his the invention,the little black box,over which he had worked and struggled for years.He presented it to the directors of twenty-one large American corporations,such as"General Electric,International Business Machines(IBM),Lockheed,and RCA."Nobody wanted it.
Nobody wanted to invest a penny in it.
It must be painful for those directors to think of Chester Carlson now. For the little black box is the heart of the multi-billion-dollar Xerox Corporation. Carlson is the inventor of "xerography(静电复印术)"(from two Greek words meaning "dry writing"),the dry-printing process used in thousands and thousands of offices,businesses,industries,universities,shops,and government agencies around the world.
Thanks to Carlson,it now takes minutes to copy a document which,twenty years ago,would have kept a secretary busy for a whole day.And for a few pennies anyone can have a copy of anything from cooking recipes to Greek poetry.More than thirty billion such copies are made each year.
When Chester Carlson went to work in a patent office in 1930,the copying methods were slow, dirty,and expensive.In his job,Carlson had to make many copies of patents for inventions.One night,after working late and painfully,he decided that somebody had better find an easier way to do it. He went to work in the kitchen of his apartment with measuring cups and cooking pots.By 1937, having developed a simple form of xerography,he applied for his first patent on the process.
Then began Carlson's famous unsuccessful search for investors.Only in 1944,did the Battelle Memorial Institute of Columbus agreed to lent$3,000 to Carlson for research on his invention.According to the agreement,Carlson was to receive 25%of all profits.This part of the agreement later brought millions of dollars to Carlson,who borrowed money from his family to repay his debt.
Even with Battle's help,it took another year to find a company willing to buy Carlson's process. In 1945,Dr. Dessauser,director of the Haloind company,decided to adopt and market the process, which was then named"Xerox".Three years later,the Haloind company changed name to the Xerox company,which now is the 39<sup>th</sup> largest company in the United States,with sales of over four billion dollars a year.Why did the Haloind company changed name to the Xerox company?A:Because the company made no other machines.B:Because the Xerox was the core of the company and brought large profits.C:Because it was the best way to get people to know the Xerox machine.D:Not mentioned.
选项
Why did the Haloind company changed name to the Xerox company?
A:Because the company made no other machines.
B:Because the Xerox was the core of the company and brought large profits.
C:Because it was the best way to get people to know the Xerox machine.
D:Not mentioned.
答案
B
解析
根据文章前三段得知切斯特·卡尔森在很长一段时间里都随身携带他的发明寻找想购买或投资的人,却苦苦找不到,所以选A。
第四段第二句提到了被这些董事拒绝的卡尔森的发明后来成为the heart of the multi-billion-dollar Xerox Corporation,为施乐公司带来了巨额的利润,所以选择C。
第六段第三句“he decided that somebody had better find an easier way to do it”指出卡尔逊自己深受老式复制文件的方法之苦,所以想要发明一种更容易的方法。
通过文章可以得知卡尔森的静电复印法成为了哈罗德公司的核心,并带来了巨额的利润,所以这家公司直接以这项发明“xerography”的前几个字母作为公司名,因此 B正确。
第六段最后可以看出卡尔森在1937年发明了静电复印术。第七段开头说到"Then began Carlson's famous unsuccessful search for investors",卡尔森在多年后也就是1944年才找到资助研究者,可见D正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1502377.html
本试题收录于:
综合B题库综合类分类
综合B
综合类
相关试题推荐
共用题干 某房地产中介公司发现A市中某大型小区有大量的空置房并有许多客户要求购
共用题干 某房地产中介公司发现A市中某大型小区有大量的空置房并有许多客户要求购
共用题干 调查显示,某市A区高等院校和科研院所密集地区,高校教师和科研人员近年
共用题干 调查显示,某市A区高等院校和科研院所密集地区,高校教师和科研人员近年
共用题干 调查显示,某市A区高等院校和科研院所密集地区,高校教师和科研人员近年
共用题干 某房地产经纪公司在某城市开设了二十多家连锁店,各连锁店之间房源和客源
共用题干 某房地产经纪公司在某城市开设了二十多家连锁店,各连锁店之间房源和客源
共用题干 某房地产经纪公司在某城市开设了二十多家连锁店,各连锁店之间房源和客源
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得一居住用地的开发权,经过市场调
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得一居住用地的开发权,经过市场调
随机试题
Allthestudentsofthisuniversityhavefree______totheInternetviaabroad
Themoretimescientistsspenddesigningcomputers,themoretheymarvelat
在基础平面图中,只画出基础墙、柱及基础底面的轮廓线,其中基础底面的轮廓线应画成(
下列关于资产负债表的表述,其正确的有()。A.它反映一定时期内财务成果的报表
患者男,13岁。发热两周后,突然出现肢体软弱无力,并很快出现肌肉萎缩,皮肤干燥,
侵蚀性葡萄胎和绒毛膜癌均可发生于A:自然流产后 B:人工流产后 C:足月分娩
掌握知识是智力发展的基础,因此,掌握的知识越多,智力发展水平就越高,能力就越强
已经计提跌价准备的存货,只有价值上升导致可变现净值超过成本,则应在原已计提的存货
某工程,实施过程中发生如下事件: 事件2:项目监理机构编制监理规划时初步确定的
某工程现场临时用水总量Q=14.8L/s,管网中水流速度v=1.88m/s,该工
最新回复
(
0
)