首页
登录
职称英语
共用题干 第三篇Gross National HappinessIn the
共用题干 第三篇Gross National HappinessIn the
admin
2022-08-02
45
问题
共用题干第三篇
Gross National Happiness
In the last century,new technology improved the lives of many people in many countries.However,one
country resisted these changes.High in the Himalayan mountains of Asia,the kingdom of Bhutan remained
separate. Its people and Buddhist(佛教的)culture had not been affected for almost a thousand years.
Bhutan,however,was a poor country.People died at a young age.Most of its people could not read,and
they did not know much about the outside world. Then,in 1972,a new ruler named King Jigme Singye
Wangchuck decided to help Bhutan to become modern,but without losing its traditions.
King Wangchuck looked at other countries for ideas.He saw that most countries measured their progress
by their Gross Natonal Product(GNP).The GNP measures products and money.When the number of
products sold increases,people say the country is making progress.King Wangchuck had a different idea for
Bhutan.He wanted to measure his country's progress by people's happiness.If the people's happiness in-
creased,the king could say that Bhutan was making progress.To decide if people were happier,he created
a measure called Gross National Happiness(GNH).
GNH is based on certain principles that create happiness.People are happier if they have health care,
education,and jobs.They are happier when they live in a healthy,protected environment. They are happier
when they can keep their traditional culture and customs.Finally,people are happier when they have a
good,stable government.
Now there is some evidence of increased GNH in Bhutan.People are healthier and are living longer.
More people are educated and employed.Twenty-five percent of the land has become national parks,and the
country has almost no pollution.The Bhutanese continue to wear their traditional clothing and follow their
ancient Buddhist customs.Bhutan has also become a democracy.In 2008,King Wangchuck gave his power
to his son.Although the country still had a king,it held its first democratic elections that year. Bhutan had
political parties and political candidates for the first time.Finally,Bhutan has connected to the rest of the
world through television and internet.
Bhutan is a symbol for social progress.Many countries are now interested in Bhutan's GNH.These
countries are investigating their own ways to measure happiness.They want to create new policies that take
care of their people,cultures,and land.
Brazil may be the nest country to use the principles of GNH.Brazilian leaders see the principles of
GNH as a source of inspiration.Brazil is a large country with a diverse population. If happiness works as a
measure of progress in Brazil,perhaps the rest of the world will follow.Apart from modernizing Bhutan,what else did Wangchuck want to do for Bhutan?A:To make its population grow.B:To keep it separate from the world.C:To encourage its people to get rich. D:To keep its traditions and customs.
选项
Apart from modernizing Bhutan,what else did Wangchuck want to do for Bhutan?
A:To make its population grow.
B:To keep it separate from the world.
C:To encourage its people to get rich.
D:To keep its traditions and customs.
答案
D
解析
由文章第一段最后一句话“Then, in 1972, a new ruler named King Jigme Singye Wangchuck...”可知答案为D。
由文章第一段最后一句话“…King Jigme Singye Wangchuck decided to help Bhutan to be- come modern, but without losing its traditions.”可知国王吉美·辛格·旺楚克想要保持国内原 有的传统。
由文章第二段第三、四句话“The GNP measures products and money.When the number of products sold increases, people say the country is making progress.”可知答案为A。
由文章第三段最后一句话“Finally, people are happier when they have a good, stable government.”可知答案为A。 A、B、D三项在文章中没有体现。
由文章第五段第二、三句话“Many countries are now interested in Bhutan' s GNH.These countries are investigating their own ways to measure happiness.”可知答案为D。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1502080.html
本试题收录于:
综合B题库综合类分类
综合B
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
[originaltext]M:(6)Herearethemenus,please.W:Thankyou.Nowletmesee.
Therelationshipbetweenlanguageandgenderhaslongbeenofinterestwithi
肥胖儿童课间供应一次饮料,甜味剂百分含量相等添加哪种为好( )。A.蔗糖 B
房地产经纪机构及人员可以提供的房地产价格咨询内容有()。A.市场调查研究
下列关于住房公积金的表述中,错误的是( )。A:城镇集体企业的职工应缴存住房公
大多数黄酮类化合物的基本母核为A.3-苯基色原酮 B.色满酮 C.2-苯基色
根据变电一次设备标准缺陷库,分散式电力电容器本体熔丝座、熔丝接头发热,δ为105
我国古代教育家苟子说“蓬生麻中,不扶自直;白沙在涅,与之俱黑”,这强调的是( )
金融机构估计其风险承受能力,适宜采用()风险度量方法。A.敬感性分析 B.
沙赫特的情绪理论属于()。单选A.丘脑理论 B.认知理论 C.外周理
最新回复
(
0
)