首页
登录
职称英语
共用题干 第一篇Water Resources on the EarthThe
共用题干 第一篇Water Resources on the EarthThe
题库
2022-08-02
98
问题
共用题干第一篇
Water Resources on the Earth
The second most important constituent(构成成分)of the biosphere(生物圈)is liquid water. This can only exist in a very narrow range of temperatures,since water freezes at 0℃and boils a 100℃.Life as we know it would only be possible on the surface of a planet which had temperature: somewhere within this narrow range.
The earth's supply of water probably remains fairly constant in quantity.The total quantity of water is not known very accurately,but it is about enough to cover the surface of the globe to a depth of about two and three-quarter kilometers.Most of it is in the form of the salt water of the oceans一about 97 percent. The rest is fresh.But three-quarters of this is in the form of ice at the poles and or mountains and cannot be used by living systems until melted.Of the remaining fraction,which h somewhat less than one percent of the whole.There is 10—20 times as much stored underground water as there is actually on the surface.There is also a tiny,but extremely important fraction of the water supply which is present as water vapour in the atmosphere.
Water vapour in the atmosphere is the channel through which the whole water circulation(循环) of the biosphere has to pass.Water evaporated(蒸发)from the surface of the oceans,from lakes and rivers and from moist(潮湿的)earth is added to it. From it the water comes out again as rain or snow,falling on either the sea or the land. There is,as might be expected, a more intensive evaporation per unit area over the sea and oceans than over the land,but there is more rainfall over the land than over the oceans and the balance is restored by the run off from the land in the form of rivers.Liquid water only exists________.A: in the center of the earthB:on the surface of our planetC:in the coastal areas of the earthD:in a very narrow range of temperatures
选项
Liquid water only exists________.
A: in the center of the earth
B:on the surface of our planet
C:in the coastal areas of the earth
D:in a very narrow range of temperatures
答案
D
解析
文章第一段的第二句讲到液态水“only exist in a very narrow range of temperatures",虽然B(我们星球的表面)也有点道理,但是液态水对温度的要求很高,并非地球的所有表面都有液态水存在,所以答案D正确。
第二段第一句提到地球上水的供给“remains fairly constant in quantity",数量上是恒定的,它就没有增加也不会减少,只不过会以不同的形态出现,所以选择B(保持不变)。
问题是“地球上绝大部分淡水以什么形式出现?”第二段中间提到淡水时,说到“three-quarters of this is in the form of ice at the poles and on mountains",即3/4的淡水以冰的形式存在于两极和高山中,后面提到剩余部分的淡水存在于地下,但占比少于1%,所以选项A正确。
词义辫析题, fraction有“小部分”的意思,考虑到前面提到地球97%的水以海洋咸水的形式存在,剩下的3%则以冰的形式存在于两极和高山,余下的自然不多,所以选B。
第三段的最后一句说到“there is more rainfall over the land than over the oceans”,陆地的降雨比海洋要多,但没有提到河流和山脉的降雨比较,所以C正确。大气中的水蒸气是整个生物圈的水循环必经的途径。水从海洋的表面、湖泊、河流和潮湿的泥土中蒸发出来并补充到大气中。水以雨或雪的形式再次出现,降落在海洋或陆地上。可以预料到的是,海洋上空每单位面积的水蒸气比在陆地上空更为密集,但是,陆地比海洋有更多的降雨,水在陆地上以河流的形式流出以保持水资源的平衡。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1500712.html
本试题收录于:
综合A题库综合类分类
综合A
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
在中国,水稻生产是国民经济的重要组成部分。中国人早在公元前4000年就开始了水稻种植,而后逐渐传播到世界各地。目前,中国是世界上最大的水稻生产国,水稻产
AzharUsman,astand-upcomic,saysheisa"verypatriotic"AmericanMuslim
下列各项属于拥有上市公司控制权的有( )。 Ⅰ持有上市公司51%股权的股东
A.完带汤B.四神丸C.易黄汤D.固冲汤E.生化汤脾肾虚弱,蕴湿生热之带下,宜选
针对甲亢的患者,下列哪项饮食不妥?( )A.高碘饮食 B.高热量饮食 C.
所有工作人员(包括工作负责人)不许单独进入、滞留在()。 A.高压室
甲午战争一役,洋务派经营多年的北洋海军全军覆没,标志着以“自强”“求富”为目标的
辛亥革命的局限性主要表现在( ) A.没有提出彻底的反帝反封建革命纲领 B
上级法院对下级法院已经发生法律效力的判决和裁定,如果发现有错误,有权提审或指令下
合成甘油磷脂的直接原料有( )。A.胆碱 B.丝氨酸 C.肌醇 D.谷氨
最新回复
(
0
)