首页
登录
职称英语
共用题干 Verne's Accurate Previw of the Fut
共用题干 Verne's Accurate Previw of the Fut
免费题库
2022-08-02
14
问题
共用题干Verne's Accurate Previw of the Future
Since the beginning of time,man has been interested in the moon.The Romans designed a special day to show admiration and respect to the moon.They called it“Moonday”,or “Monday”,as we know it today.Later,the great mind of Leonardo da Vinci studied the moon and designed a machine to carry a human to the moon.Leonardo said that one day a great machine bird would take a person to the moon and bring great honor to the home where it was born.
Four and a half centuries later,Leonardo's idea was realized.Apollo Ⅱ took three
Americans一Collins,Aldrin,and Armstrong一to the moon.The mission did fill the whole world with great surprise,as Leonardo had said it would.Numerous essays,articles,and books were written about man's first moon mission.But perhaps the most interesting story was one written before the event一over 100 years ago.
In 1865,French author Jules Verne wrote a story about the first journey to the moon.His story was very similar to the 1969 Apollo Ⅱ mission.
Verne's spacecraft also contained three men一two Americans and a Frenchman.The spacecraft was described as being almost the same size as Apollo Ⅱ .The launch site in Verne's story was also in Florida.The spacecraft in Verne's story was named the“Columbiad”aa.The Apollo Ⅱ command ship was called“Columbia”.His account of sending the space-craft into the space could easily have been written about how Apollo Ⅱ was sent into the space.
Verne's story was the same as the actual event in several other respects.The speed of Verne's spacecraft was 36,000 feet per second;Apollo's was 35,533 feet per second.Verne's spacecraft took 97 hours to reach the moon;Apollo's time was 103 hours.Like Apollo's spacemen,Verne's spacemen took pictures of the moon's surface,relaxed on their seats, cooked with gas,and experienced weightlessness.They also came down in the Pacific and were picked up by an American warship.
What were the reasons for Jules Verne's extreme accuracy in describing an event 100 years or more before it actually occurred?He based his writings on the laws of physics and astronomy(天文学).Nineteenth-century science and the vivid Verne's imagination gave people an unbelievable accurate preview of the greatest events of the 20th century.Verne's story is very similar to______.A:the first U.S.space missionB:the Apollo Ⅱ missionC:Leonardo da Vinci's storyD:numerous other books on the same subject
选项
Verne's story is very similar to______.
A:the first U.S.space mission
B:the Apollo Ⅱ mission
C:Leonardo da Vinci's story
D:numerous other books on the same subject
答案
B
解析
题干意为“Leonardo da Vinci说一个巨大的机器飞鸟将……”。利用题干中 的细节信息词/短语Leonardo da Vinci, a great machine bird作为定位线索,在第一段中找到 相关句:Since the beginning of time, man has been interested in the moon.The Romans designed a special day to show admiration and respect to the moon.They called it“Moonday”, or“Monday”,as we know it today.Later,the great mind of Leonardo da Vinci studied the moon and designed a machine to carry a human to the moon.
Leonardo said that one day a great machine bird would take a person to the moon and bring great honor to the home where it was born
.意为“Leonardo说将来有一天,一个巨大的机器飞鸟将把人带到月球上去,并因此给它所诞生的国家带来荣誉”,由此可知答案为D,把人带到月球上。
题干意为“Jules Verne关于人类访问月球的故事写于大约什么时候?”利用 题干及四个备选项中的细节信息词/短语Jules Verne, story of a man's visit to the moon, 100 years before the Apollo Ⅱ mission,10 years before the Apollo Ⅱ mission four and onehalf centuries ago, 100 years ago作为定位线索,在第三段中找到相关句:In 1865, French author Jules Verne wrote a story about the first journey to the moon.His story was very similar to the 1969 Apollo Ⅱ mission.意为“1865年,法国作家Jules Verne写了关于第一次登月旅行。他的故事与1969年阿波罗二号的太空飞行任务很相似。”通过对比两个时间可知Jules Verne所写的故事比阿波罗二号的太空飞行任务早大约100年。
题干意为“Verne所写的故事与……很相似”。利用题干及四个备选项中的 细节信息词/短语Verne's story, the first U.S.space mission, the Apollo Ⅱ mission, Leonardo da Vinci's story, numerous other books, same subject作为定位线索,在第三段中找到 相关句:In 1865 .French author Jules Verne wrote a story about the first journey to the moon.His story was very similar to the 1969 Apollo Ⅱ mission.意为“1865年,法国作家 Jules Verne写了关于第一次登月旅行。他的故事与1969年阿波罗二号的太空飞行任务很相似。”由此可知答案为B,
题干意为“短文表明Jules Verne是怎样一个人?”利用题干及四个备选项中的细节信息词/短语Jules Verne,laws of physics, writing, works of Leonardo da Vinci, fu-ture, a great deal, laws of physics and astronomy作为定位线索,在最后一段中找到相关句: What were the reasons for Jules Verne's extreme accuracy in describing an event 100 years or more before it actually occurred?
He based his writings on the laws of physics and astronomy (天文学)
.Nineteenth-century science and the vivid Verne's imagination gave people an un-believable accurate preview of the greatest events of the 20th century.由第二句可知“他 (Jules Verne)的作品是根据物理学和天文学的规律写成的”,因此答案为D,深知物理学和天文学的规律。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1499986.html
本试题收录于:
综合A题库综合类分类
综合A
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
Fancyathree-dayweekend—notjustonceinawhilebutweekinweekout?You
[originaltext]SomestudentsattheOpenUniversityleftschool20yearsago
[originaltext]Themassivedeclineinsleephappenedsoslowlyandquietlyt
建设工程项目竣工验收可以划分为三个环节,不包括( )。 A、正式验收 B
( )是指随着农业生产的社会分工逐步加深,农业中的各生产部门,由从属性部门发展
德育过程中经常出现“屡教不改”的现象,这说明()A.德育过程是对学生知、情、意、
个性的()指人与人之间没有完全相同的个性。A.独特性 B.整体性 C.稳定
吸入性损伤的诊断依据包括( )。A.燃烧现场相对密闭 B.咳出炭末痰 C.
具有受水浸湿后膨胀、失水干燥后收缩特性的土体是( )。A.淤泥类土 B.红黏
借助于运动的上刀片和固定的下刀片对各种厚度的金属材料按所需尺寸进行切割。此切割机
最新回复
(
0
)