首页
登录
职称英语
共用题干 Who Built Giza's Pyramids(金字塔)?1 .
共用题干 Who Built Giza's Pyramids(金字塔)?1 .
练习题库
2022-08-02
10
问题
共用题干Who Built Giza's Pyramids(金字塔)?
1 .For centuries,the pyramids of Giza have been timeless symbols of Egyptian culture.But who actually built them? For years, we did not know for sure.But archeologists(考古学家)recently discovered an ancient village near the pyramids.Close by,there was also a ceme-tery(墓地)where pyramid builders were buried.From studying these places, archeologists can now confirm that the pyramids were not built by slaves or foreigners.Ordinary Egyptians built them.
2 .It took about eighty years to build the pyramids.According to archeologists,about 20,000~30,000 people were involved in completing the task.The workers had different roles.Some dug up the rock,some moved it,and some shaped it into blocks.People also worked on different teams,each with its own name.On a wall in Khufu's Great Pyramid,for example,a group of workers wrote“Friends of Khufu.”Teams often competed to do a job faster.
3.Life for these workers was hard.“We can see that in their skeletons(骨架),”says Azza Mohamed Sarry El-Din,a scientist studying bodies found in the cemetery.The bones show signs of arthritis(关节炎),which developed from carrying heavy things for a long time.Archeologists have also found many female skeletons in the village and cemetery.The damage to their bones is similar to the men's.Their lives may have been even tougher:male workers lived to age 40~45,but women to only 30~35.However,workers usually had enough food,and they also had medical care if they got sick or hurt.
4 .The work was challenging,but laborers were proud of their work.“It's because they were not just building the tomb of their king,” says Egyptian archeologist Zahi Hawass.“They were building Egypt.It was a national project,and everyone was a participant.”The pyramid builders were proud______.A:of their kingB:from taking heavy thingsC:on different teamsD:by foreignersE:of their workF:by ordinary Egyptians
选项
The pyramid builders were proud______.
A:of their king
B:from taking heavy things
C:on different teams
D:by foreigners
E:of their work
F:by ordinary Egyptians
答案
E
解析
该概括大意与完成句子所选的阅读材料为叙述性文字,段落主题相对于论述文而言较松散,因此叙述性短文中的段落大意往往需要考生自己根据对段落基本意义的理解而归纳概括出来。解答概括大意题的技巧往往派不上用场。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1499938.html
本试题收录于:
综合A题库综合类分类
综合A
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
[originaltext]W:Goodevening!Welcometoourprogram.OurguesttodayisMr.T
Howhighisthepricewewouldpayforjustice?[br][originaltext]Asenseofj
Sheisas_______ashermotherisbeautiful.A、plainB、commonC、dullD、humbleA根
Hequickenedand______hiswalkingpaceasheheardtheannouncementinthelou
舌底部肿瘤,胞浆富含嗜酸性颗粒的是:()A.颗粒细胞瘤 B.腺泡状软组织肉
为有效应对突发事件导致银行运营中断而采取的管理活动称为()。A.业务连续性管
某同学分别在距地面不同高度h1、h2处将一小球以大小v1和v2的水平速度抛出,小
《证券投资基金销售管理办法》作出规定,要求基金销售机构应当注重根据投资者的(
对于高压缩性地基土上的框架结构和剪力墙结构,常规设计的结果是()。A.
根据《民法典》规定,关于表见代理和无权代理的说法,正确的是()。A.行为人没有
最新回复
(
0
)