首页
登录
职称英语
共用题干 Panic A panic is a form of collect
共用题干 Panic A panic is a form of collect
admin
2022-08-02
30
问题
共用题干Panic A panic is a form of collective in which a group of people,face with an immediate threat,re-act in an uncoordinated and irrational way.Their behavior is uncoordinated in the sense that co-operative social relationships and break down.It is irrational in the sense that people's actions are not appropriate for the goals they wish to achieve. The progress of a panic follows a fairly typical course . A sudden crisis occurs;people experi- ence intense fear;normal social expectations are broken;each individual tries desperately to es- cape from the source of danger;mutual cooperation breaks down;and the situation becomes even more threatening as a result. Panics are especially likely to occur in unusual conditions in which everyday norms have little relevance,such as fires,floods,earthquakes or military invasions. Some kind of response is necessary in these situations, but there are few social norms that specify an appropriate reaction.Thus,when a passenger aircraft makes a crash landing people may at-tempt to flee before fire breaks out and cause an explosion,but there only succeed in stopping themselves and others by creating bottlenecks at the exits.Awareness of bottlenecks may lead to increased panic,with people fighting and trampling one another in the effort to escape.Despite intensive training of airline personnel in emergency evacuation procedures,a high proportion of passenger deaths are caused by a panic that prevents people from escaping in time. The most dramatic panics are those that occur in situations of extreme emergency,but not all panics are quite so frantic or short-lived.A different form of this collective behavior is the finan- cial panic,which is typically provoked by rumor that the price of stocks will fall or that a bank will be unable to repay its depositors .The classic example,of course, occurred at the outset of the Great Depression in 1929:as in other forms of panic,the individuals involved tried to protect their own interests,and in so doing they worsened the situation for themselves and everyone else. By trying to sell their stocks as quickly as possible,people ensured that the price of stocks did fall;by demanding their money back from banks,they ensured that the banks actually did col-lapse.Which of the following cannot cause the process of panic?A:When people desperately try to escape from the source of danger.B: When a sudden crisis occurs.C: When a passenger aircraft makes a crash landing.D: When people gathers at the exit.
选项
Which of the following cannot cause the process of panic?
A:When people desperately try to escape from the source of danger.
B: When a sudden crisis occurs.
C: When a passenger aircraft makes a crash landing.
D: When people gathers at the exit.
答案
D
解析
细节题。根据题干定位至原文第一段,可知选项A“变得不协调”。选项B“变得不理智”和选项D“互相合作的社会关系的断裂”均为人们面临恐慌时的不正常表现。而选项C“人们感觉到直接的威胁”是产生恐慌的原因,不是恐慌的表现。因此,C为正确选项。
推断题。可用排除法解题。根据原文第二段可知,选项A“逃离危险源”。选项B “发生突然危机”。选项C“客机紧急降落”均能导致恐慌。选项D“在安全出口处聚集”没有体现出紧急的形势,因而不会造成恐慌。因此,D为正确选项。
推断题。根据第二段第三句“Panics are especially likely to occur in unusual condi-tions in which everyday norms have little relevance,such as fires,floods,earthquakes or mili-tary invasions.”可知,引起恐慌的特定条件主要有:火灾、洪水、地震、军事入侵。前三项为自然因素,而军事入侵可视为人为因素。根据1929年美国经济大萧条的经典例证也可知,人为因素在引起恐慌中占到了很大的比重。因此选项A“纯属自然原因所致”不符合文意,为正确选项。
语意题。根据第二段第五句可知,人们的恐慌引起了人员堵塞,交通不畅。因此, bottleneck在文中应该是选项D“阻塞”的意思。
主旨题。本文主要阐述了引发恐慌的机制及人们在恐慌时的表现。因此,选项A 符合本文主旨。选项B“介绍各种恐慌类型”。选项C“帮助人们建立日常准则以防止恐慌”。选项D“告诉人们由恐慌引起的令人痛心的例子”均非原文的写作目的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1499381.html
本试题收录于:
卫生C题库卫生类分类
卫生C
卫生类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
[originaltext]Itiswellthatyoungmenshouldbeginatthebeginningando
A.吸热反应; B.放热反应; C.反应的标准摩尔焓变为零的反应; D.在
根据以上资料,不能推出的是()。 A.2010年我国房地产开发中,商品
Teachingactivitiesmustbebasedonthe
根据《创业板上市公司持续监管办法(试行)》,上市公司设置表决权差异安排的,应在公
1.蓄电池组在直流系统运行中,主要起哪些作用?
简述现代企业人力资源管理各个历史发展阶段的特点。
下列对税负转嫁的说法,正确的有()。A.经济交易是税负转嫁的必要条件 B.课
A.第一法 B.第二法 C.第三法 D.第四法 E.第五法《中国药典》规
某工程项目采用施工总承包管理模式,如施工总承包管理单位想承接该工程部分具体工程的
最新回复
(
0
)