首页
登录
职称英语
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engi
共用题干 第三篇Genetic EngineeringGenetic engi
最全题库
2022-08-02
37
问题
共用题干第三篇
Genetic Engineering
Genetic engineering began when the DNA molecule(分子),the most basic unit of life, was first
described in 1953 by James Watson and Francis Crick.An understanding of DNA led to the altering of
normal cell reproduction.Experiments with altering human cells began in 1970.In one of the first
experiments,patients were injected with a virus that would produce a life-saving enzyme,but their bodies
would not accept it.In 1980 patients with a rare but fatal blood disease were injected with a purified gene
that was cloned through DNA technology.Another failure.
Genetic engineering got a legal boost(激励)in 1980. The U. S. Supreme Court said that a patent could
be granted on a genetically engineered " oil-eating" bacterium(细菌).This bacterium would help clean up
oil spills.The ruling encouraged companies to invent new life forms,and three important medical products
were quickly developed.
1.Human interferon(干扰素)一a possible solution to some cancers and viral diseases. A newly engineered
bacterium produced human interferon as a by-product. This new product reduced the cost of interferon.
2. Human growth hormone(荷尔蒙)一for children whose bodies do not grow to normal height. An
expensive growth hormone was previously produced from human cadavers,but by changing the genetic
make-up of the single-cell bacterium E.coli,and affordable growth hormone could be produced.
3. Human insulin (胰岛素)一for the treatment of diabetes. People with diabetes used to rely on a
beef-or-pork-basedproduct until 1982.Now insulin can be manufactured by genetically altered bacteria.
Advances in genetic engineering have continued,though they constantly must be weighed against the
safety of procedures.There is clearly much more to discover.In this passage,the three genetically engineered medical products are presented__________.A:as a processB:in a simple listC:from earliest to latestD:as a story
选项
In this passage,the three genetically engineered medical products are presented__________.
A:as a process
B:in a simple list
C:from earliest to latest
D:as a story
答案
B
解析
通读文章可知,本文主要介绍了对DNA有所了解之后,人们改变细胞常规的复制过程 产生的影响。B、C、D三项均不能完全概括文章的主旨,故选A。
由文章第一段中“An understanding of DNA led to the altering of normal cell reproduction.”可 知,所谓的基因工程就是依据对DNA的了解,改变正常的细胞复制过程,以产生所需特性的一 种科学,故选A。
由文章第三段第一句“Human interferon一a possible solution to some cancers and viral diseases.”可知,干扰素是治疗一些癌症和病毒性疾病的潜在药方,故选B。
由文章第3一 5段的内容可知,文章中列出的3个基因药物产品既未依照制作过程顺 序,也未依照时间先后顺序,同时也不是采取故事的叙述形式,故选B。
单词weigh的意思为“称……的重量,权衡”,在文章中的意思为“权衡,考虑”,故选C。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1497754.html
本试题收录于:
卫生B题库卫生类分类
卫生B
卫生类
相关试题推荐
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
随机试题
Whatisthesubjectoftheworkshop?[br][originaltext]Iappreciateyouallco
Emmaismygrandmother.[br][originaltext]MymotherstayedinCaliforniaf
【B1】[br]【B2】A、inB、onC、atD、forA搭配题。inanumberofways意为“以各种方式”。
【B1】[br]【B14】A、sleepB、analysisC、meaningsD、dreamsD语义衔接题。此句承接前半句,意思是“在弗洛伊德开创
Asimplifiedlanguagederivedfromtwoormorelanguagesiscalledapidgin.
某地级市的交通管理局为了治理本市交通拥堵,需要对本市的汽车销售情况、人们出行情况
路基施工期间还应根据情况对控制桩点进行复测。季节性冻土地区,在( )应进行复测。
下列较适用于有大量渗出液患处使用的软膏基质是A.羊毛脂 B.羟苯乙酯 C.液
资本化率等于房地产价格与其年收益的比率。( )
对重大危险源进行事故严重度评价时,如果一种危险物具有多种事故形态,且它们的事故后
最新回复
(
0
)