首页
登录
职称英语
共用题干 第三篇Scientific AttitudeWe all know
共用题干 第三篇Scientific AttitudeWe all know
admin
2022-08-02
92
问题
共用题干第三篇
Scientific Attitude
We all know that science plays an important role in our society.However,many people believe that our progress depends on two different aspects of science.The first aspect is the application of the machines,products and systems of knowledge that scientists and technologists develop.The second is the application of the special methods of thought and action that scientists use in their work.
What are these special methods of thinking and acting? First of all,it seems that a successful scientist is curious一he wants to find out how and why the universe works.He usually pays attention to problems which he notices have no satisfying explanation,and looks for relationships even if the data available seem to be unconnected.Moreover,he thinks he can improve the existing conditions and enjoys trying to solve the problems which this involves.
He is a good observer, accurate, patient and objective(客观的)and uses the facts he observes to the fullest. For example,trained observers obtain a very large amount of information about a star mainly from the accurate analysis of the simple lines that appear in a spectrum(光谱).
He does not accept statements which are not based on the most complete evidence available.He rejects authority as the only basis for truth.Scientists always check statements and make experiments carefully and objectively.
Furthermore,he does not readily accept his own idea,since he knows that man is the least reliable of scientific instmments and that a number of factors tend to disturb objective investigation.
Lastly,he 15 full of imagination since he often has to look for relationships in data which are not only complex but also frequently incomplete.Furthermore,he needs imagination if he wants to guess how processes work and how events take place.
These seem to be some of the ways in which a successful scientist or technologist thinks and acts.Which of the following statements about a curious scientist 15 true?A:He doesn,t find confidence and pleasure in work.B:He 15 interested in problems that are explained.C:He makes efferts to investigate potential connections.D:He looks for new ways of acting·
选项
Which of the following statements about a curious scientist 15 true?
A:He doesn,t find confidence and pleasure in work.
B:He 15 interested in problems that are explained.
C:He makes efferts to investigate potential connections.
D:He looks for new ways of acting·
答案
C
解析
细节题。第一段第二句:很多人相信我们的进步取决于科学的两个方面······其他选项均过于片面。
细节题。第二段第三句:他通常会注意没有满意解释的问题,并寻找其中的关系,甚至在可获得的数据看起来都并没有关联的时候。可见C选项“他努力研究潜在的关系”是正确的。其他选项均不符合原文意思。
细节题。第四段第一句:他不接受不基于可获得的、最完整的证据的观点。因此A选项“轻易相信未检验的观点”,不会是成功的科学家所做的事情。
细节题。倒数第二段第一句:因为他经常需要寻找数据之间的关系,但这些数据是既复杂通常又是不完整的。
主旨题。本文大意就是科学家思考和行动的一些方式。文章最后一段点明了全文主旨, " These seem to be some of the ways in which a successful scientist or technologist thinks and acts.”其他选项均偏离了原文的意思。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1497547.html
本试题收录于:
卫生B题库卫生类分类
卫生B
卫生类
相关试题推荐
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 某市甲房地产公司(以下简称甲公司)在报纸上刊登一则售楼广告,广告中宣
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 孙某出国留学前将登记用途为商住的房屋(底层为商铺、二楼为住宅)转让给
共用题干 某开发商为促销楼盘,在醒目位置贴出告示:“新房上市,10月1日开始出
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
共用题干 房屋产权人甲某,委托房地产中介服务机构丙公司将其房屋一次性出租,经丙
随机试题
已知一算术表达式的中缀形式为A+B*C-D/E,后缀形式为ABC*+DE/-,其
跨度较小、构件相对刚度较大的钢屋架拼装应采用()。A.构件平装法 B.构件
当颈部发现原发病灶不明的转移癌时,应首先仔细检查()A.呼吸道 B.甲状
主治阳明气分热盛的代表方剂是A.清营汤 B.犀角地黄汤 C.清胃散 D.白
A.少商 B.丰隆、阴陵泉 C.行间 D.膏肓 E.孔最内伤咳嗽兼肺阴亏
属于甾体避孕药的是A.醋酸氢化可的松 B.司坦唑醇 C.米非司酮 D.甲睾
有一排长椅总共有65个座位,其中已经有些座位上有人就坐。现在又有一个人准备
A.自由联想疗法 B.森田疗法 C.询者中心疗法 D.系统脱敏疗法 E.
下列选项中,关于工作分析时使用的问卷调查法的说法,错误的是()。A.费用低,速
论证报告是专项方案修改完善的指导意见。施工单位应当根据论证报告修改完善专项方案,
最新回复
(
0
)