首页
登录
职称英语
共用题干 A Record-Breaking RoverNASA's Mars
共用题干 A Record-Breaking RoverNASA's Mars
免费题库
2022-08-02
142
问题
共用题干A Record-Breaking Rover
NASA's Mars rover Opportunity has boldly gone where no rover has gone before—at least in terms of distance. Since arriving on the Red Planet in 2004,Opportunity has traveled 25 .01 miles,more than any other wheeled vehicle has on another world.
“This is so remarkable considering Opportunity was intended to drive about 1 kilometer and was never designed for distance,”says John Callas,the Mars Exploration Rover Project Manager.
He works at NASA's Jet Propulsion Laboratory in Pasadena,California.“But what is really importantly is not how many miles the rover has racked up,but how much exploration and discovery we have accomplished over that distance.”
The solar-powered Opportunity and its twin rover,Spirit,landed on Mars 10 years ago on a mission expected to last 3 months. The objective of the rovers was to help scientists learn more about the planet and to search for signs of life,such as the possible presence of water.
Spirit stopped communicating with Earth in March 2010,a few months after it got stuck in a sand pit. But Opportunity has continued to collect and analyze Martian soil and rocks.
During its mission,Opportunity has captured,and sent back to Earth,some 187,000 panoramic and microscopic images of Mars with its cameras. It has also provided scientists with data on the planet's atmosphere,soil,rocks,aid terrain.
The rover doesn't seem to be ready to stop just yet. If Opportunity can continue on,it will reach another major investigation site when its odometer hits 26.2 miles. Opportunity has beer working on Mars since January 2004.
Researchers believe that clay minerals exposed near Marathon Valley could hold clues to Mars's ancient environment. Opportunity's continuing travels will also help researchers as the, plan for an eventual human mission to the Red Planet.Which of the following statements is true of Opportunity?A: It will come back to earth soon.B: Another rover will be sent to replace it.C: It is travelling to another major investigation site.D: It will work with other rovers exploring Mars.
选项
Which of the following statements is true of Opportunity?
A: It will come back to earth soon.
B: Another rover will be sent to replace it.
C: It is travelling to another major investigation site.
D: It will work with other rovers exploring Mars.
答案
C
解析
根据第一段“NASA's Mars rover Opportunity has boldly gone where no rover has gone before—at least in terms of distance.”可知,“机遇号”比任何漫游车行驶的距离都长。故选B。
从第二、三段可知,“机遇号”并不是为长途行驶而设计的,它本来预定只能行驶大约一千米。因此“机遇号”在被设计时,约翰并没有准确地知道它的价值。故本题选 B。
由第四段“The objective of the rovers was to help scientists learn more about the planet and to search for signs of life , such as the possible presence of water.”可知,把“机遇号”和 “勇气号”送上火星的目的之一是寻找生命的迹象。故本题选D。
根据文章最后两段可知,如果“机遇号”继续行驶的话,在它行驶到26.2英里的时候,它就会到达另一个重要的研究场地——马拉松谷,因此C项正确。倒数第二段第一句说,“机遇号”不会止步于此,故A项错误。B、D项文中并未提到。
由最后一段可知,“机遇号”接下来的工作能够帮助研究人员实施人类最终登陆火星的计划。故B项“科学家正努力把更多的人类送上火星”是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1494810.html
本试题收录于:
理工C题库理工类分类
理工C
理工类
相关试题推荐
共用题干 2010年4月,H省经济特区A市市民王某通过B房地产中介服务公司在A
共用题干 W房地产公司于2010年3月1日,通过出让方式,获得B市C县规划区内
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
随机试题
InhistypicallyAmericanopenstyleofcommunication,Mr.Hayesconfronted
Sometimesit’sgoodtostopforawhiletothinkaboutthepastand______thef
[originaltext]M:Thanksforstoppingby,Ann.I’dliketotalktoyouaboutar
保险监管有广义和狭义之别,广义监管包括()。A.政府监管 B.法律监管
五脏中属火的是()。A.肺 B.肾 C.肝 D.心 E.脾
目前我国分开募集的分级基金仅限于()分级基金。A.股票型 B.基金型
依照《药品注册管理办法》规定,以下新药证书的格式,错误的是A.国药准字H2006
施工企业计提安全生产费用的依据是建筑安装工程的( )。A.实际成本 B.工程
下列电子设备中,可以作为移动支付时所使用的移动终端是()A.固定电话 B.智能
在登记会计账簿时应当使用碳素墨水笔或者蓝黑色墨水笔,出现减少数时要使用红色墨水笔
最新回复
(
0
)