首页
登录
职称英语
共用题干 第三篇The Development of BalletBallet
共用题干 第三篇The Development of BalletBallet
题库
2022-08-02
9
问题
共用题干第三篇
The Development of Ballet
Ballet is a dance form that has a long history.The fact that it survives to this day shows that it has adjus-
ted as times have changed.
Ballet began in the royal courts during the Renaissance.At that time it became common for kings and
queens,as well us other nobility(贵族),to participate in pageants that included music,poetry,and dance.As
these entertainments moved from the Italian courts to the French ones,court ladies began participating in
them. Though their long dresses prevented much movement , they were able to perform elaborate (复杂的)
walking patterns.It was not until the 1600s that women dancers shortened their skirts,changed to flat shoes,
and began doing some of the leaps and turns performed by men.
It was also in the 1600,that professional ballet began.King Louis ⅪⅤ of France,himself a devoted dan-
cer,founded the Royal Academy of Dance.The five basic feet positions from which all ballet steps begin were
finalized.In the late 1700s another important change occurred.Ballet began to tell a story on its own,It was
no longer simply dance to be performed between acts of plays.Elaborate wigs(假友)and coetumes were
eliminated.By the early 1 800s dancers learned to rise on their toes to make it appear that they were floating.
Classical ballet as we know it today was influenced primarily by Russian dancing. The Russians re-
mained interested in ballet when it declined in other European countries in the mid-1800s.One of the most
influential figures of the early 20th century was Sergei Diaghilev.His dance company,the Ballets Russes,
brought a new
energy and excitement to ballet.One of his chief assistants,George Balanchine,went on to
found the New York City Ballet in 1948 and to influence new generations of dancers.This passage deals mainly witn________.A:famous names in balletB:how ballethas developedC:Russian balletD:why ballet is no longer popular
选项
This passage deals mainly witn________.
A:famous names in ballet
B:how ballethas developed
C:Russian ballet
D:why ballet is no longer popular
答案
B
解析
本文介绍了芭蕾舞自诞生以来在服装、步法等方面为顺应时代而进行的一系列改变。 故选B。
由文中该词后限定该词的定语从句“that included music , poetry , and dance”可推知答案。
由第三段的“It was also in the 1600s that professional ballet began.King Louis ⅪⅤ of France, himself a devoted dancer,founded the Royal Academy of Dance.The five basic feet positions from which all ballet steps begin were finalized.”可推知答案。
本题说的是对早期芭蕾舞产生重大影响的人。由第三段的前三句可知答案。
文中介绍到,芭蕾舞一直在随时代变化而改变,由此可推知它还会继续发生变化。故 选B。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1493957.html
本试题收录于:
理工C题库理工类分类
理工C
理工类
相关试题推荐
共用题干 第二篇ThreeWaystoBecomeMoreCreat
共用题干 第二篇ThreeWaystoBecomeMoreCreat
共用题干 第二篇ThreeWaystoBecomeMoreCreat
共用题干 第一篇HowtobeaSuccessfulBusiness
共用题干 第一篇HowtobeaSuccessfulBusiness
共用题干 第一篇HowtobeaSuccessfulBusiness
共用题干 Operatunity1OperatunityisaTVt
共用题干 Operatunity1OperatunityisaTVt
共用题干 Operatunity1OperatunityisaTVt
共用题干 Operatunity1OperatunityisaTVt
随机试题
[originaltext]Togetadriver’slicense,youmusttakeaseriesoftests.Th
InterculturalLearningManyteachersmaywonder
______(他不愿意接受母亲的建议)annoyedher.Hisreluctancetoaccepthismother’sadvice
D
采用上拔式液压提升方法适宜整体吊装的构件有()。A、投影面积大,重量重的构件
A.希波克拉底《希波克拉底誓言》B.孙思邈《备急千金要方》C.宋国宾《医业伦理学
行贿罪以行为人“谋取不正当利益”为条件,根据司法解释,下列情况中,哪些属于“谋取
下列关于保险相关要素的表述,错误的是()。A.保险人按保险合同承担赔偿或者给付
(2020年真题)劳动者与用人单位连续订立( )次固定期限劳动合同,劳动者提出
产褥期内分泌的变化错误的是( )A.恢复排卵与月经复潮是一致的 B.不哺乳产
最新回复
(
0
)