首页
登录
职称英语
共用题干 Food FrightExperiments under way i
共用题干 Food FrightExperiments under way i
admin
2022-08-02
42
问题
共用题干Food Fright
Experiments under way in several labs aim to create beneficial types of genetically modified(GM)foods,including starchier potatoes and caffeine-free coffee beans.Genetic engineers are even trying to transfer genes from a cold-water fish to make a frost-resistant tomato.A low-sugar GM strawberry now in the works might one day allow people with health problems such as diabetes to enjoy the little delicious red fruits again.GM beans and grains supercharged with protein might help people at risk of developing kwashiorkor. Kwashiorkor,a disease caused by severe lack of protein,is common in parts of the world where there are severe food shortages.
Commenting on GM foods,Jonathon Jones,a British researcher,said,"The future benefits will be enormous,and the best is yet to come."
To some people,GM foods are no different from unmodified foods."A tomato is a tomato," said Brian Sansoni,an American food manufacturer.
Critics of GM foods challenge Sansoni's opinion.They worry about the harm that GM crops might do to people,other animals,and plants.
In a recent lab study conducted at Cornell University,scientists tested pollen made by Bt corn,which makes up one-fourth of the U .S.corn crop.The scientist sprinkled the pollen onto milkweed,a plant that makes a milky juice and is the only known food source of the monarch but-terfly caterpillar. Within four days of munching on the milkweed leaves,almost half of a test group of caterpillars had died."Monarchs are considered to be a flagship species for conservation,"said Cornell researcher Linda Raynor."This is a warning bell."
Some insects that are not killed by GM foods might find themselves made stronger. How so? The insecticides used to protect most of today's crops are sprayed on the crops when needed and decay quickly in the environment.But GM plants produce a continuous level of insecticide.Insect species feeding on those crops may develop resistance to the plants and could do so in a hurry, say the critics.Insects may also develop a resistance to the insecticide Bt.
At the forum on GM food held last year in Canada,GM crops that have been made resistant to the herbicide might crossbreed with wild plants,creating"superweeds"that could take over whole fields.
So where do you stand?Should GM foods be banned in the United States,as they are in parts of Europe?Or do their benefits outweigh any of the risks they might carry?Why is the case of the pollen-sprayed milkweed cited in Paragraph 6?A: It is cited to show GM foods can kill insects effectively.B: It is cited to show GM foods contain more protein.C: It is cited to show GM foods also have a dark side.D: It is cited to show GM foods may harm crops.
选项
Why is the case of the pollen-sprayed milkweed cited in Paragraph 6?
A: It is cited to show GM foods can kill insects effectively.
B: It is cited to show GM foods contain more protein.
C: It is cited to show GM foods also have a dark side.
D: It is cited to show GM foods may harm crops.
答案
C
解析
第一、二段确实谈到了转基因食物给人类带来的美好前景。
第五段谈到,在milkweed上喷洒花粉,造成以milkweed为食物的大蝴蝶幼虫死亡。本段最后一句说:"This is a warning bell."
答案的依据是第六段第一句“Some insects that are not killed by GM foods might find themselves made stronger."
答案的依据是第八段第二句“Should GM foods be banned in the United States, as they are in parts of Europe?”这个句子表明,有些欧洲国家已禁止生产、稍售转基因食品,而美国没有这条法令。
我们确实无法判断。作者既谈到转基因食物的好处,也谈到转基因食物的危害性,给读者的印象是:他在客观地介绍转基因食物。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1493212.html
本试题收录于:
理工B题库理工类分类
理工B
理工类
相关试题推荐
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 SomethingMenDoNotLiketoDoEri
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
共用题干 Migrant(移民的)WorkersInthepasttw
随机试题
Conventionalwisdomsaystreesaregoodfortheenvironment.Theyabsorbcar
斯蒂芬.霍金出生于1942年1月8日,在圣奥尔本斯长大,是家中4个孩子中的老大。【T1】他的父亲是一位研究生物学家,母亲是一所医学研究院的秘书,因此他对
投资者向投资银行下达买卖指令应包括()。A.买卖证券的具体名称 B.买进或
A.各拱支座推力相同 B.各拱支座推力差别较大 C.各拱支座推力接近 D.
波形梁板、立柱端头、防阻块、托架等所用基底金属材质为碳素结构钢,其力学性能及化学
A.雄激素 B.孕激素 C.雌激素 D.三合激素 E.甲状腺素能起到药物
某砌体结构建筑采用墙下钢筋混凝土条形基础,以强风化粉砂质泥岩为持力层,底层墙体剖
A.维胺酯胶囊 B.过氧化苯甲酰凝胶 C.维A酸凝胶 D.米诺环素片 E
电工进入低压配电室,为保证操作电气设备时的安全,电工必须穿戴的劳动防护用品是(
A.鼠疫 B.黄热病 C.狂犬病 D.流行性感冒 E.水痘《传染病防治法
最新回复
(
0
)