首页
登录
职称英语
共用题干 The Tough Grass That Sweetens Our
共用题干 The Tough Grass That Sweetens Our
练习题库
2022-08-02
31
问题
共用题干The Tough Grass That Sweetens Our Lives
Sugar cane was once a wild grass that grew in New Guinea and was used by local people for roofing their
houses and fencing their gardens. Gradually a different variety evolved which contained sucrose(蔗糖)and
was chewed on for its sweet taste. Over time,sugar cane became a highly valuable commercial plant,grown
throughout the world. _________(46)
Sugar became a vital ingredient in all kinds of things ,from confectionery(糖果点心)to medicine , and,
as the demand for sugar grew ,the industry became larger and more profitable.__________(47)Many crops
withered(枯萎)and died,despite growers' attempts to save them ,and there were fears that the health of the
plant would continue to deteriorate.
In the 1960s ,scientists working in Barbados looked for ways to make the commercial species stronger
and more able to resist disease. They experimented with breeding programmes,mixing genes from the wild
species of sugar cane,which tends to be tougher, with genes from the more delicate,commercial type.
___________(48)This sugar cane is not yet ready to be sold commercially,but when this happens,it is
expected to he incredibly profitable for the industry.
____________ (49)Brazil , which produces one quarter of the world's sugar, has coordinated an intema-
tional project under Professor Paulo Arrudo of the Universidade Estaudual de Campinas in Sao Paulo. Teams
of experts have worked with him to discover more about which parts of the genetic structure of the plant are
important for the production of sugar and its overall health.
Despite all the research ,however, we still do not fully understand how the genes function in sugar cane.
___________(50)This gene is particularly exciting because it makes the plant resistant to rust,a disease
which probably originated in India,but is now capable of infecting sugar cane across the world.Scientists
believe they will eventually be able to grow a plant which cannot be destroyed by rust.________(50)A:Since the 1960s,scientists have been analysing the mysteries of the sugar cane'S genetic code.B:Unfortunately,however,the plant started to become weaker and more prone to disease.C:The majority of the world'5 sugar now comes firm this particular commercial species.D:One major gene has been identified by Dr Angelique D'Hont and her team in Montpeller,France.E:Eventually,a commercial plant was developed which was 5 percent sweeter than before,but also much stronger and less likely to die from disease.F: Sugar cane is now much more vigorous and the supply of sugar is therefore more guaranteed.
选项
________(50)
A:Since the 1960s,scientists have been analysing the mysteries of the sugar cane'S genetic code.
B:Unfortunately,however,the plant started to become weaker and more prone to disease.
C:The majority of the world'5 sugar now comes firm this particular commercial species.
D:One major gene has been identified by Dr Angelique D'Hont and her team in Montpeller,France.
E:Eventually,a commercial plant was developed which was 5 percent sweeter than before,but also much stronger and less likely to die from disease.
F: Sugar cane is now much more vigorous and the supply of sugar is therefore more guaranteed.
答案
D
解析
此段说甘蔗本来是新几内亚岛的一种野草,后来它的一种变体演化得含糖了,人们才 开始食用,经过一段时间,甘蔗变成一种价值很高的商业植物,世界各地都在种。根据上下文 并观察选项可知应选C项。C项(现在世界上的大部分糖都来自这种商业化的植物。)是对前 文的进一步延伸。
由空后的“Many crops withered(枯萎)and died...”可推知答案为B。
空后提到了“This sugar cane",空前讲到科学家将野生甘蔗的基因和商业化甘蔗的基因 相混合,所以能填入此空的选项肯定提到了某种实验开发得来的甘蔗,由此并通过观察选项, 即可得出答案。
下文讲的是巴西——世界上四分之一的糖的产地——配合专家进行的甘蔗这种植物 的基因结构方面的研究,故选A。
空后提到“This gene",空前没提到某一种基因,可见能填入此空的选项应讲到某种基 因,故选D。第6部分:完形填空
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1493020.html
本试题收录于:
理工B题库理工类分类
理工B
理工类
相关试题推荐
共用题干 EsteeLauderDied1ThechildofCe
共用题干 EsteeLauderDied1ThechildofCe
共用题干 EsteeLauderDied1ThechildofCe
共用题干 Ford1Ford'sgreatstrengthwasth
共用题干 Ford1Ford'sgreatstrengthwasth
共用题干 Ford1Ford'sgreatstrengthwasth
共用题干 CeasingtoWearTies1It'suseless
共用题干 CeasingtoWearTies1It'suseless
共用题干 CeasingtoWearTies1It'suseless
共用题干 CeasingtoWearTies1It'suseless
随机试题
A.医师手指用力从轻到重,按至肌肉,并调节适当指力左右推寻 B.医师用轻取的指
治疗肠梗阻肠腑热结证首选A.驱蛔承气汤 B.桃仁承气汤 C.甘遂通结汤 D
以人格特质概念为基础的人格研究的心理学家主要有()。A.奥尔波特 B.卡
在位于美国洛杉矶市中心的汉考克公园里,有一连串的沥青坑,被叫做“拉布雷亚沥青坑”
下列说法不正确的是()。A.为提高出口货物在国际市场上的竞争能力,世界各国一般
根据以下材料,回答 为了治疗手足癣,患者使用水杨酸乳膏。水杨酸乳膏的处方如下:
2×21年10月20日,甲公司与乙公司签订不可撤销的销售合同,拟于2×22年4月
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
下列关于设计施工总承包合同模式下分包工程的说法错误的是()。A.承包人不得将承包
电力系统、装置或设备应按规定接地,接地分类包括下列哪些项?()A.系统接地
最新回复
(
0
)