首页
登录
职称英语
共用题干 第一篇Rising College SelectivityRisin
共用题干 第一篇Rising College SelectivityRisin
资格题库
2022-08-02
8
问题
共用题干第一篇
Rising College Selectivity
Rising college selectivity doesn't mean that students are smarter and more serious than in the past.It's a function of excess demand for higher education,occurring at a time of increased financial privatization of the industry.
The recession has only increased demand.The vast majority of students aren't going to college because of a thirst for knowledge.They're there because they need a job,and they need to get the credentials(证书)and one hopes, the knowledge and skills behind the credentials一that will get them into the labor market.
As higher education has become a seller's market,the institutions in a position to do so are doing what comes naturally:raising their tuitions and their admissions requirements,but at the expense of contributing to the national goal to increase college attainment.The result is that the United States is losing ground in the international race for educational talent.
The increasing stratification(阶层化)of higher education is happening on the spending side, as well.As the selective institutions have become more expensive and less attainable,the rest have had to struggle with the responsibility to enroll more students without being paid to do so.Gaps be-tween rich and poor have grown even more dramatically than gaps in entering test scores.While spending is a poor measure of educational quality,we can't seriously expect to increase educational attainment if we're not prepared to do something to address these growing inequities in funding.
That said,the educational policy problem in our country is not that the elite institutions are becoming more selective.The problem is on the public policy side.The president and many governors have set a goal to return America to a position of international leadership in educational attainment.
It's the right goal,we just need a financing strategy to get there.That doesn't mean just more money,although some more money will be needed.It also means better attention to effectiveness and to efficiency,and to making sure that spending goes to the places that will make a difference in educational attainment.We know how to do it,if we want to.As it is mentioned in the 4th paragraph,gaps have grown dramatically between________.A:the talented students and the slow onesB:the advanced countries and the othersC:the selective institutions and the restD:the rich families and the poor ones
选项
As it is mentioned in the 4th paragraph,gaps have grown dramatically between________.
A:the talented students and the slow ones
B:the advanced countries and the others
C:the selective institutions and the rest
D:the rich families and the poor ones
答案
C
解析
本题是细节考查题。题干是:对高等教育需求增长的原因是什么?选D 的依据是第二段第一句和最后一句:"The recession has only increased demand.……They're there because they need a job, and they need to get the credentials(证书)and one hopes, the knowledge and skills behind the credentials一that will get them into the labor market.”经济衰退只会加剧对于高等教育的需求……他们(绝大部分学生)上大学是因为他们需要一份工作,需要拿到那张毕业证书―最多再学一点儿需要的知识和技能―因为这张证书将会是他们找工作的敲门砖。选项D是说由于经济衰退使人们对于高等教育的需求增加,与原文意思一致。
本题是细节考查题。题干是:根据大部分学生的看法,什么是他们进入劳动力市场的必需条件? 选A的依据依旧是第二段最后一句:"They're there because they need a job, and they need to get the credentials(证书)and, one hopes, the knowledge and skills behind the credentials一that will get them into the labor market.”他们(绝大部分学生)上大学是因为他们需要一份工作,需要拿到那张毕业证书,最多再学一点儿需要的知识和技能,因为这张证书将会是他们找工作的敲门砖。选项A的意思是文凭,与原文意思相符。
本题是细节考查题。题干是:因为高等教育产业已经成为卖方市场,国家提高入学率的目标会怎样? 选B的依据是第三段第一句:"As higher education has become a seller's market,the institutions in a position to do so are doing what comes naturally:raising their tuitions and their admissions requirements,but at the expense of contributing to the national goal to increase college attainment.”当高等教育成为卖方市场的时候,各所大学自然而然就会提高学费,提高入学门槛,其代价就是国家提出的提高大学入学率的目标很难实现。选项B的意思是很难达到,与原文意思相符。
本题是细节考查题。题干是:根据第四段所提及的内容,哪两者之间的差距已经变得很大?选C的依据是第四段第三句:"Gaps between rich and poor have grown even more dramatically than gaps in entering test scores.”名校和一般学校之间的贫富差距已经比投档分数线的差距更加巨大。选项C的意思是精英学校和一般学校之间的差距,与原文相符。
本题是细节考查题。题干是:作者认为哪方面应该得以修正?选D的依据是第五段第二句和最后一段第一句:"The problem is on the public policy side....It's the right goal, we just need a financing strategy to get there.”问题出在公共政策上……这是一个正确的目标,但我们需要一个合理的财政策略帮助我们达成这一目标。选项D的意思是政府的财政策略,与原文相符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1490315.html
本试题收录于:
理工A题库理工类分类
理工A
理工类
相关试题推荐
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 FamilyHistoryInanagewhentechn
共用题干 TeachingandLearningManyteachers
共用题干 TeachingandLearningManyteachers
随机试题
Inwhichparagraph(s)doesthewritercommentonhisexperienceofhitchhiking?
Looksarenoteverythingasthesayinggoes.Orarethey?Writeacomposition
InSeptember,morethanadozenwhalesbeachedthemselvesintheCanaryIsla
工程建设监理规划编制完成后,必须经()审核批准。A.业主 B.总监
片剂包糖衣的正确工序是A:包隔离层→粉衣层→糖衣层→有色糖衣层→打光B:包隔离
下列选项中,不属于教师正确处理其与同事关系的职业行为准则的是()A.尊重 B
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
下列属于核心资本扣除项的是()。 A.商誉 B.商业银行对非自用不动产和企
2020年3月6日,国家卫生健康委员会表示,目前新冠肺炎疫苗主要有五条技术路线:
某公司承建的市政桥梁工程中,桥梁引道与现有城市次干道呈T型平面交叉,次干道边坡坡
最新回复
(
0
)