首页
登录
学历类
Text 3 It is a good time to be a fisherm
Text 3 It is a good time to be a fisherm
最全题库
2022-08-02
56
问题
Text 3 It is a good time to be a fisherman.The global fish-price index of the UN's Food and Agricultural Organization(FAO)hit a record high in May.Changing consumer diets,particularly in China,explain much of the sustained upward movement.High oil prices,which increase the cost of fishing and transportation,also add to the price of putting fish on Lhe table.Not all fish are creaLed equal,however.There are two types of fish production:"capture"(or wild)and"aquaculture"(or farmed).And they seem to be on different tracks.Fish such as tuna,the majority of which is cau~;ht wild,saw much bigger price increases than salmon,which is easier to farm.Overall,the FAO's price index for wild fish nearly doubled between 1990 and 2012,whereas the one for farmed fish rose by only a fifth.What explains this big difference?The amount of wild fish captured globally has barely changed in the past two decades.The ceiling,of about 90m tonnes a year,seems to have been reached at the end of the 1980s.Overfishing is one reason,as is the limited room for produclivity growth,particularly if consumers want high quality.Patrice Guillotreau of the University of Nantes tells the story of a fleet in France that decided to trawl,rather than line-catch,its tuna.It braughi more back to shore,but the fish were damaged.It could not be sold as high-value fillets and was only good for canning.The old ways of catching fish are still best if you want the highest profits,says Mr CuiUotreau.In contrast,the farmed-fish industry continues to make productivity improvements.Fish farms have found crafty ways to use lower quantities of fish meal as feed.In the early days of aquaculture,it could take up to ten pounds of wild fish to produce one pound of salmon.Now the number is down to five.That may still be an inefficient use of protein,but the ratio is set to improve further.Fish farms have also become more energy-efficient,meaning that they are less affected by higher energy pnces.And they have learned how to handle diseases beUer,reducing the quanlity of fish that ends up being unsellable.As a resuli of all these improvements,the global production of farmed fish,measured in tonnes,now exceeds the producUon of beef.Output is likely to continue growing:the FAO estimates thal by 2020 it will reach six times its I990 level.The global fish price is growing because of_____A.the shonage of fishermenB.ever-increasing oil pricesC.the change of Chinese dietsD.high market demand and cost
选项
A.the shonage of fishermen
B.ever-increasing oil prices
C.the change of Chinese diets
D.high market demand and cost
答案
D
解析
细节题。根据题干the global fish price定位到首段第二句,其中hit a record high=growing。答案句来自后两句,关键词分别是changing consumer diets“消费者饮食习惯改变”和high oil prices,which increase the cost of fishing and transportation“高昂的油价抬高了捕捞和运输成本”。总结起来就是两个原因使鱼价上涨:一是消费者饮食习惯改变,即市场需求高;二是成本高。选项[A]the shortage of fishennen“渔夫紧缺”;该项对应首句,与本题答案无关。[Bl ever-increasing oil prices“油价不断上涨”;对应最后一句,属于鱼价上涨的原因之一,但是片面不完整,故排除;[C]the change of Chinese diets“中国人饮食习惯的改变”;该项也属于原因之一,与[B]一样属于片面选项。[D]high market demand and cost“高市场需求和高成本”;该项符合答案要求,故本题选择[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2700540.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text3Itisagoodtimetobeafisherm
Text3Itisagoodtimetobeafisherm
Text3Itisagoodtimetobeafisherm
Text3Itisagoodtimetobeafisherm
Text3Itisagoodtimetobeafisherm
随机试题
PASSAGETWO[br]Whatdoestheauthorfocusoninthepassage?Whetherdifferent
OnehundredandthirteenmillionAmericanshaveatleastonebank-issuedcre
[originaltext]M:Iguesswe’llhaveahotsummeragain.W:Iknow.Lastsummer
Themostcontroversialtopicsin【B1】______sportsmaybedruguse,butinyo
Questions27-30Foreachquestion,onlyONEofthechoicesiscorrect.Writethe
产妇系统管理是指以下哪个时期内的管理A.从妊娠早期开始到产后6周末 B.从初次
列宁指出:“物质是标志客观实在的哲学范畴,这种客观实在是人通过感觉感知的,它不依
按崩解时限检查法检查,普通片剂应完全崩解的时限是A.60分钟B.40分钟C.30
下列关于近期建设规划的表述,错误的是( )。A.近期建设规划是城市总体规划的有
关于室内装饰装修材料使用的说法,符合《建筑内部装修设计防火规范》规定的是(
最新回复
(
0
)